PowerPool (CVP) Nasıl Alınır? CVP Satın Alma Rehberi

PowerPool Nedir


PowerPool Nedir?

PowerPool, Ethereum tabanlı protokollerde yönetim gücü biriktirmeyi amaçlayan bir protokoldür. Token sahiplerinin yönetim tokenlerini bir araya getirmesine, ödünç vermesine ve ödünç almasına imkan tanır. Ayrıca token sahipleri gelir elde edebilir ve protokollerde yönetim gücü biriktirebilirler. CVP tokenleri PowerPool platformundaki kullanıcıları yönetmek ve teşvik etmek için kullanılan token’dır.

Kaliteli zincir üstü yönetim mekanizmaları, kripto para değerleri endüstrisini daha sürdürülebilir ve esnek hale getirmenin ayrılmaz bileşenlerinden bir tanesi. Ancak seçmen ilgisizliği oy kullanmak için yüksek gaz maliyeti ve balina hakimiyeti gibi sorunlar bulunuyor. Bu sorunlar çoğu token sahiplerinin zincir içi yönetime katılmaya ilgi duymamalarının nedenleridir. Bir bakıma, bu sorunlar yönetim temelli protokolün potansiyelini gerçekleştirmesini engellemektedir. Çünkü her paydaş adına uyumlu kararlar almak için çoğunluğun oylamaya katılması gerekmektedir.

2020 yılında bir grup anonim ekip üyesi tarafından kurulan PowerPool, meta-yönetim yoluyla zincir içi yönetim sorunlarını çözmeyi amaçlıyor. PowerPool’u blok zinciri dünyasının bir “holding şirketi” ve meta yönetimini topluluk yönetiminin “yan kuruluşlarını” kontrol ettiği bir çözüm olarak düşünebilirsiniz.

PowerPool’un en önemli ürünü PowerIndex, yönetim tokeni sahiplerinin tokenlerini bir dizinde bir araya getirmelerine ve yönetim güçlerini PowerPool paydaşlarına (CVP sahipleri ve Dizin LP token sahipleri) devretmelerine izin vererek bu meta-yönetim sorununu çözmeyi amaçlamaktadır. Sistem token sahiplerini yönetim tokenleri için CVP likidite madenciliği ödüllerinden artan getiri ile bunu yapmaya teşvik eder. Aynı zamanda bu çözümler gücün oy kullanan üyeler arasında eşit olarak bölünmesi için seçmenlerin oy gücünü temel olarak analiz eden Banzhaf Güç Endeksi ile birleştiriliyor. PowerPool token sahiplerinin ve seçmenlerin ilgisizliğini, çözmeyi yönetime katılımı ve az miktarda oy hakkı olanları dağıtılan ödüllerle güçlendirmeyi umuyor.

Bu yazımızda CVP coin nasıl alınır, nereden alınır inceleyeceğiz.

CVP Nasıl Satın Alınır?

CVP coin bazı popüler borsaların listelerinde yer almaktadır. İşlem çiftleri bakımından tatmin edici olmasa da popüler kripto paralar karşısında işlem görüyor. Merkezi borsalar üzerinden aşağıda sıraladığımız seçenekler ile alınabilir.

CVP Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

CVP almadan önce CVP listelen bir borsada üyeliğiniz olması gerekiyor. Günümüzde borsalarda üyelik oluşturmak oldukça basit sadece birkaç soruyu cevaplayıp üyeliğinizi oluşturabilirsiniz. Bunun için kimlik ve iletişim bilgilerinizi girmeniz yeterli olacaktır.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

Borsaların arama kısmına CVP yazdığınızda CVP’nin hangi kripto paralarla satın alınabileceğini görüntüleyebilirsiniz. Bu seçeneklerden size uygun olanı seçtikten sonra Seçtiğiniz kripto parayı hesabınıza yatırmalısınız. Ardından satın alım işlemini tamamlayabilirsiniz.

CVP tokenlerini Binance’te bulmak adına sağ üstteki arama kısmını kullanabilirsiniz.

CVP Nereden Alınır?

CVP’nin listelendiği borsaları aşağıda görebilirsiniz:

Borsa İşlem Çiftleri Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance CVP/BUSD CVP/ETH %27,59
Huobi Global CVP/ETH CVP/USDT CVP/BTC %7,89
Gate.io CVP/USDT CVP/ETH %1,12
OKEx CVP/USDT %9,20

Genel Bakış

CVP genel bilgileri değişikliğe uğrayabilir. CVP Ağustos 2021 itibariyle genel hatlarıyla şöyle görünüyor:

Coin Sembolü CVP
Toplam Arzı
100,000,000
Dolaşımdaki Miktarı 33,385,900
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 2 Ekim 2020
En yüksek Fiyatı $16,25
Endüstri Yönetim, DeFi
Token kullanım alanı Oylamalar ve teşvikler
Bulunduğu Ağ Ethereum

CVP Tokenlerinin Kullanım Alanı

CVP sahipleri, PowerPool protokolünü yönetmek için tokenlerini kullanabilir. CVP’nin yönetim işlevleri şunları içerir:

  • PowerIndex’i ve dolayısıyla dizindeki temel protokolleri yönetme
  • Akıllı sözleşmelerin ve temel protokol değişkenlerinin kaynak kodunu yükseltme ve koruma
  • Yönetim tokenlerini ekleme/kaldırma
  • Protokolü geliştirmek için kullanıcılara likidite madenciliği gibi diğer faaliyetleri teşvik etme ve güçlendirme
  • Ayrıca, PowerPool evrenindeki her ürün aynı zamanda CVP’ye değer katar.

PowerIndex, havuzdan ücretler toplayarak CVP sahiplerine ve seçmenlerine dağıtarak CVP’ye değer katar. Böylece, CVP nakit akışına dayalı bir token haline gelir. Ancak yalnızca yönetim sürecine aktif katılım olması durumunda bu durum sağlanabilir. Ayrıca CVP’nin PowerIndex’in belirlenmiş bir parçası olması gerektiğinden, değeri endekste kilitli toplam değer tarafından belirlenir.

PowerOracle, bir çalışma aracı olarak hareket ederek CVP’ye değer katar. Bu CVP’yi stake eden ve bir node çalıştıran kullanıcılar tarafından elde edilir. Ayrıca node’lar doğru bir işlem yaparsa kullanıcı ödüllendirilir ve düğümler dürüst olmayan işler yaparsa kesinti riskiyle karşılaşabilir.
Yönetim belirteçlerinin ödünç verilmesi ve ödünç alınması da CVP’ye değer katar, çünkü daha pasif belirteç sahipleri belirteçlerini platformda bir araya getirdikçe, CVP sahipleri diğer protokolleri yönetmede daha fazla güce sahip olabilir.

PowerPool’un arkasındaki ekip tüm CVP arzını testnet ve mainnet likidite madenciliği katılımcılarına gönderdi. Test ağı dağıtımları, likidite madencilerinin toplam 100 milyon arzın %15’ini elde etmelerini sağlayan Alfa, Beta ve Gama turlarından oluşuyordu. Kalan tokenler projenin ana ağının başlatılmasından sonra likidite madencilerine ve Uniswap ve Balancer LP’lerine (likidite sağlayıcıları) için ayrıldı.