2020 Ethereum (ETH) Yorumları

Ethereum, Bitcoin’den sonra piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimidir

Ethereum nedir? ETH rehberi

Ethereum, Bitcoin’den sonra piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimidir. Akıllı sözleşme işlevine sahip, merkezi olmayan bir açık kaynaklı blok zinciridir. Ether (ETH), Ethereum madencileri tarafından blok zincirine blokları güvence altına almak ve eklemek için yapılan hesaplamalar amacıyla bir ödül olarak üretilen kripto para birimidir. Ethereum, piyasa değerine göre ilk 100 kripto para biriminin içinden birçok kripto para birimi ve token için platform görevi görmektedir. Son zamanlarda Ethereum özellikle DeFi ile beraber daha çok ön plana çıkmaya başlamıştır.

Ethereum, merkezi olmayan çoğaltılmış bir sanal makine olarak ifade edebileceğimiz Ethereum Sanal Makine (EVM) sağlar. Sanal makinenin komut seti, Bitcoin gibi diğerlerinin aksine, Turing-complete’tir. ETH’de ödenecek “Gas”, dahili işlem fiyatlandırma mekanizmasıdır ve işlem spam’ını azaltmak ve ağdaki kaynakları tahsis etmek için kullanılır.

Ethereum, bir kripto para birimi araştırmacısı ve programcısı olan Vitalik Buterin tarafından 2013’ün sonlarında ortaya çıkarıldı. Geliştirme, Temmuz ve Ağustos 2014 arasında gerçekleşen çevrimiçi bir kitle satışı tarafından finanse edildi. Sistem daha sonra 30 Temmuz 2015’te 72 milyon token olarak basıldı. Bu, Nisan 2020’deki toplam dolaşımdaki arzın yaklaşık yüzde 65’ini oluşturuyordu.

eth 2020

Ethereum’un Avantajları ve Sundukları Nedir?

Ethereum günümüzde dünyaya ve finans sistemine birçok avantaj sunmaktadır. Gelin bunlara birlikte bakalım:

Herkes için bankacılık

Herkesin finansal hizmetlere erişimi yoktur. Ancak Ethereum’a ve onun borç verme, ödünç alma ve tasarruf ürünlerine erişmek için ihtiyacınız olan tek şey bir internet bağlantısıdır.

Daha özel bir internet

Bir Ethereum uygulamasını kullanmak için tüm kişisel bilgilerinizi vermenize gerek yoktur. Ethereum, gözetime değil değere dayalı bir ekonomi inşa etmektedir.

Eşler arası bir ağ

Ethereum, doğrudan başka biriyle para transferi veya anlaşma yapmanıza izin verir. Aracı şirketlerden geçmenize gerek yoktur.

Sansüre dayanıklı

Hiçbir hükümet veya şirketin Ethereum üzerinde kontrolü yoktur. Bu merkeziyetsizlik, herhangi birinin Ethereum’da ödeme almanızı veya hizmetleri kullanmanızı engellemesini neredeyse imkansız hale getirmektedir.

Ticaret garantileri

Ethereum daha seviyeli bir oyun alanı yaratır. Müşteriler, fonların yalnızca kararlaştırılanları sağlarsanız el değiştireceğine dair güvenli ve yerleşik bir garantiye sahiptir. İş yapmak için büyük bir şirket nüfuzuna ihtiyacınız yoktur.

Uyumluluk

Ethereum ürünleri varsayılan olarak uyumlu olduğu için her zaman daha iyi ürünler ve deneyimler oluşturulmaktadır. Bu sayede Şirketler birbirlerinin başarısını artırabilir.

Ethereum, küçük bir ücret karşılığında herkese kripto para göndermenizi sağlayan bir teknolojidir. Ayrıca, herkesin kullanabileceği ve kimsenin kaldıramayacağı uygulamalara güç verir. Dünyanın programlanabilir blok zinciri olarak tanımlanabilir.

Bitcoin ve Ethereum’un her ikisi de dijital parayı ödeme sağlayıcıları veya bankalar olmadan kripto para kullanmanıza izin verir. Ancak Ethereum programlanabilir, bu nedenle onu birçok farklı dijital varlık için de kullanabilirsiniz. Bitcoin bile! Bu aynı zamanda Ethereum’un ödemelerden daha fazlası olduğu anlamına gelir. Ethereum, verilerin çalınmasına izin vermeyen ve sansürlenemeyen bir ağdır.

eth 2020

2020 Ethereum Yorumları

2020 Ethereum için birçok farklı yorumun ortaya çıkmasını sağlamıştır. Özellikle merkeziyetsiz finans uygulamalarının (DeFi) artmasıyla beraber ETH’nin adı daha sık anılır olmuştur. Peki kripto para topluluğunun önemli isimleri ve analistler 2020 Ethereum için ne gibi yorumlar yapmaktadır?

2020 LongForecast.com Ethereum Yorumu

LongForecast.com, kripto para birimlerinin fiyatını tahmin etme konusunda uzmanlaşmış bir şirkettir. Şirket, Şubat 2021’de Ethereum’un 300 dolar olacağını tahmin etmektedir. Şirket bu tahmini yaptığı zaman ETH 280 dolar değerine sahipti. Daha sonra ETH fiyat değiştirdi. Şirket daha sonra ETH için istikrarsız olan çeşitli fiyat aralıklarını belirtmeye devam etti. Ama temelde 2021 yılı için 300 dolarlık bir tahmin yapılmaktadır.

2020 WalletInvestor.com Ethereum Yorumu

Şirketin, ETH’nin performansına ilişkin oldukça düşük bir tahmini vardı. Şirket, kripto para biriminde geçici bir artış ve kademeli fiyat düşüşü öngörmüştü. Bununla birlikte, fiyatın bir yıl içinde 207 dolar aralığında olacağını tahmin ediyorlar. ETH fiyat tahminlerini açıkladıktan tam olarak bir ay sonra şirket, kripto para birimi tahminini revize etti ve fiyatı 376,86 dolar olarak güncelledi.

2020 Crypto Research Report Ethereum Yorumu

Crypto Research Report’a göre ETH, 2020’de 331 dolarda işlem görecek. Fakat kripto para birimi daha sonra 2025’te 3 bin 500 dolara yükselecek. Bu şirket, blok zincirinde olası ETH kullanım senaryolarını simüle etmek için Irving Fisher tarafından geliştirilen “değişim denklemi” olarak bilinen modeli uyguladı. Şirket, kripto para biriminin gelecekteki kullanım durumlarını analiz ederek ETH’nin gelecekteki değerini değerlendirebildi. Kesin olarak, model ETH’nin 2020’nin sonlarında 331 dolara ulaşacağını tahmin etmişti. Ancak, kripto para birimi bu tahmini hızla aştı. Bu özel model, 2020’ye kadar bitcoin için 19 bin dolar öngörmüştü. Fakat şirket, 2025 yılına kadar ETH’nin 3 bin 500 dolar olacağını düşünüyor.

2020 Crypto Ratings Ethereum Yorumu

Şirket, tahminlerini Temmuz ayı civarında güncelledi. Ancak şirket, Ethereum kripto para biriminin 880 dolara ulaşana kadar fiyat artışını ikiye katlamasını bekliyor. Ayrıca şirket, ETH’nin daha uzun vadeli bir yükseliş fiyatının 11 bin 264 dolar olacağını tahmin etti. Önümüzdeki beş yıl içinde kripto para biriminde artışlar yaşanacak.

2020 Skew Analytics Ethereum Yorumu

Kripto para birimlerini analiz etmede uzmanlaşan bir şirket olan Skew Analytics, ETH’yi 2020’de 480 dolarda görebileceklerini açıkladı.

2020 Simon Dedic Ethereum Yorumu

Simon Dedic, ETH fiyatı konusunda iyimser olsa da, öngörülebilir gelecekte ETH için 9.000 dolarlık bir piyasa fiyatı tahmininde bulunuyor.

2020 Nigel Green Ethereum Yorumu

Kripto uzmanı ETH’nin 2020’nin kapanışında 2 bin 500 dolara ulaşacağını tahmin etmişti. Fiyat artışının üç nedenini ise şöyle sıraladı:

  • Ek ETH ticareti destekleyen platformlar,
  • Dijital para birimlerinde artan talep
  • Akıllı sözleşme teknolojisi ve bulut bilişimin ademi merkeziyetçiliğinin giderek daha fazla benimsenmesi.