Sıcak Gelişme: ABD Satoshi Nakamoto’nun Kimliğini İfşaladı İddiaları?

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden çılgın profesör Craig S


Bitcoin’in geliştiricisi olduğunu iddia eden Craig Wright, Satoshi Nakamoto’nun yazdığı orijinal Bitcoin white paper’ının telif hakkı için ABD Marka ve Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulundu.

Craig Wright

Avustralyalı girişimci, ilk olarak 2016’da popüler kripto para birimi Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmişti.

ABD Telif Hakkı Bürosu’na göre Wright, Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System adlı Satoshi’nin Bitcoin’i duyurduğu makalesini kendi makalesi gibi patentlemek için çalışıyor. Satoshi Nakamoto, Craig Wright’ın patentlemek istediği makaleyi 2008 yılında Bitcoin’i piyasaya sürmeden birkaç ay önce yayımlamıştı.

Wright’ın kendi iddiaları topluluğu şaşırtmaya devam ediyor. Öyle ki Avustralya’lı girişimci söz konusu patent başvurularını Bitcoin’in geleceği için yaptığını ve daha sonra söz konusu patentleri Bitcoin Foundation’a devredeceğini iddia ediyor.

Yalan Haberler

Nisan ayında yapılan patent başvurusunun kamuoyuna sızmasının ardından yerli ve yabancı bir çok medya organında Craig S. Wright sanki gerçekten de Satoshi Nakamoto’ymuş gibi lanse edildi. Fakat aslında Wright, Satoshi olduğunu iddia ederek insanları mağdur etmeyi amaç edinmiş çılgın bir profesörden başkası değil.