Venezuela Pasaport Alımları İçin BTC Ödemelerinin Artık Devre Dışı Bırakıldığını Bildirdi

Venezuela’nın SAIME olarak bilinen Kimlik, Göç ve Yabancılar İdari Servisi, yakın zamanda yurt dışında yaşayan Venezüella vatandaşlarının pasaport başvuruları için Bitcoin’i (BTC) kabul etmeye başlamıştı. Ancak bugün itibariyle, yetkililer yeni ödeme yöntemini resmi bir açıklama yapmadan devre dışı bıraktı

bitcoin-2

Venezuela’nın SAIME olarak bilinen Kimlik, Göç ve Yabancılar İdari Servisi, yakın zamanda yurt dışında yaşayan Venezüella vatandaşlarının pasaport başvuruları için Bitcoin’i (BTC) kabul etmeye başlamıştı. Ancak bugün itibariyle, yetkililer yeni ödeme yöntemini resmi bir açıklama yapmadan devre dışı bıraktı.

İnsanlar sosyal medya aracılığıyla SAIME’ın web sitesinin bu ödeme türünün “geçici olarak hizmet dışı olduğunu” belirttiğini bildirdi.

SAIME’dan Henüz Resmi Bir Yanıt Yok

SAIME yetkilileri, yurtdışında yaşayan Venezuelalılar için Bitcoin ödemelerinin ekleneceğini resmi olarak açıklamadı veya ödeme yönteminin kalıcı olarak kaldırıldığını doğrulamadı.

Yetkililer, Twitter aracılığıyla belirsiz bir açıklama yaptılar. Ülkede yaşayan Venezüellalılar hala Blockchain tabanlı Petro ile pasaport başvuruları için ödeme yapabilirler.

ABD Merkezli Kredi Kartı Franchise’ları Venezuela’da İş Yapamıyor

Visa, Mastercard ve American Express gibi kredi kartları başlangıçta alternatif ödeme seçenekleri olarak ortaya çıktı. ABD’nin Nicolás Maduro rejimine karşı yaptırımları, Visa gibi şirketlerin Venezuela’da iş yapmasını engelledi.