“Ethereum Dirençleri Aşamazsa Düşüşe Devam Edecek”

Tecrübeli analist Aayush Jindal, Ethereum için önemli direnç seviyeleri olan 228 dolar ve 230 dolar seviyelerine vurgu yaptı

Ethereum nedir? ETH rehberi

Tecrübeli analist Aayush Jindal, Ethereum için önemli direnç seviyeleri olan 228 dolar ve 230 dolar seviyelerine vurgu yaptı. Ona göre ETH, bu kritik seviyeleri aşamazsa düşüş trendine devam edecek. Geçtiğimiz günlerde yaşadığı yükselişle birlikte bu seviyeleri aşan ETH, tutunmayı başaramamıştı. Şu an bu seviyeler tekrar güçlü birer direnç noktası oluşturmuş durumda.

Jindal, Ethereum için bu seviyelerin aşılmasının ardından 235 dolar seviyesinin önemli olacağını ifade etti. Bu seviyenin aşılması durumunda ise fiyat geçtiğimiz ay gördüğü seviye olan 250 dolara yaklaşabilir. Tüm bunlara rağmen gidişat aşağı yönlü eğilimi destekleyecek biçimde ilerliyor. ETH fiyatı, sayılan bu üç direnç seviyesinin altında bulunmasının yanında yükseliş için de olumlu sinyaller vermiyor. Uzman isim, 222 dolar seviyesinin altına düşüldüğü takdirde 205 dolarda bulunan destek bölgesine düşmenin şaşırtıcı olmayacağını düşünüyor.

DeFi Projeleri Kötü Etkilemiş Olabilir

Bazı uzmanlar, Ethereum fiyatının düşmeye devam etmesini, merkezsiz finans (DeFi) projelerinin son günlerdeki yarattığı etkiye bağlıyor. DeFi projelerinin fiyatlarını yüzde 500 kadar artırması ve piyasanın gündemine oturması, normal şartlarda ETH için de olumlu sonuçlar doğuracağı düşüncesi hakimdi. Fakat bu projelerin son günlerde düşüş yaşamaları ve haklarındaki olumsuz düşüncelerin medyaya yansıması ETH için kötü bir etki bırakmış olabilir.