BitMEX Nedir? BitMEX Nasıl Kullanılır?

BitMex, Bitcoin ve kripto para birimi ticareti sunan dünyanın en önemli kripto para borsalarından biridir. 2014 yılında HDR Global Trading Limited, BitMEX’i kurdu ve o zamandan beri dünya çapında mevcut olan en önemli Bitcoin ticaret platformlarından...

bitmex nedir bitmex ne işe yarar

BitMex, Bitcoin ve kripto para birimi ticareti sunan dünyanın en önemli kripto para borsalarından biridir. 2014 yılında HDR Global Trading Limited, BitMEX’i kurdu ve o zamandan beri dünya çapında mevcut olan en önemli Bitcoin ticaret platformlarından biri olmak için meteorik bir yükseliş yaşadı.

HDR Global Trading Ltd ise eski bankacılık uzmanları Samuel Reed, Arthur Hayes ve Ben Delo tarafından kuruldu. Seyşeller’de kayıtlı olan ve küresel olarak faaliyet gösteren şirket, türev ticarete ve özellikle marj ticaretine güçlü bir başlangıç ​​yaptı. BitMEX’in kurucularından biri olan Ben Delo, bildirildiğine göre Birleşik Krallık’ta Bitcoin’den servet kazanan ilk milyarder.

BitMEX, 40 yılı aşkın bir deneyime sahip finans uzmanları tarafından oluşturulmuştur ve kapsamlı bir API ve destekleyici araçlar sunar. BitMEX’in başarısını temel alan kurucu ekip, modern dijital finansal sistemi kapsayıcı ve güçlendirici bir sisteme dönüştürmek için daha geniş bir vizyonu takip eden bir holding şirketi olan 100x’i kurmuştur.

bitmex nedir ne işe yarar

BitMEX’e Genel Bakış

BitMEX, Bitcoin’de alınıp satılan kaldıraçlı sözleşmeler sunan bir Peer-to-Peer ticaret platformudur. BitMEX yalnızca Bitcoin’i işler. Altcoin sözleşmeleri alıp satıyor olsanız bile tüm kar ve zarar Bitcoin cinsindendir. BitMEX, itibari para birimini işlemez. BitMEX, yüksek miktarda kaldıraçla ticarete izin verir.

BitMEX’in 5 ana gezinme sekmesi vardır:

Ticaret: BitMEX’in alım satım panosu. Buradan işlem yapmak istediğiniz enstrümanı seçebilir, kaldıraç seçebilir, sipariş verebilir ve iptal edebilir, sözleşme detaylarındaki önemli bilgileri görüntüleyebilir ve pozisyon bilgilerinizi görebilirsiniz.

Hesap: Bu sekme, mevcut Bitcoin Kullanılabilir Teminat Bakiyeleri, Para Yatırma ve Çekme bilgileri, Ticaret Geçmişi ve İştirak bilgileri gibi tüm hesap bilgilerinizi görüntüler.

Sözleşmeler: Bu, Fonlama Geçmişi, minimum sözleşme büyüklükleri, sunulan kaldıraç, vade sonu, Fonlama, dayanak referans Fiyat Endeksi verileri, Takas Geçmişi ve bir trader’la ilgili olan bilgiler içeren önemli bir sekmedir.

Referanslar: Bu, BitMEX’in eğitim köşesidir. Burada Vadeli İşlemler, Sürekli Sözleşmeler, BitMEX endekslerinin nasıl hesaplandığı, pozisyonların nasıl İşaretlendiği, Tasfiye’nin ne zaman ve nasıl gerçekleştiği, BitMEX Ücretleri, Destek ve Borsayı anlamanıza yardımcı olacak diğer bilgilendirici materyaller hakkında bilgi edinebilirsiniz.

API: Burada, BitMEX ile bir API bağlantısı geliştirme ve sürdürme ile ilgili bilgileri bulabileceksiniz. BitMEX tam özellikli bir REST API ve güçlü bir akış WebSocket API’si sunmaktadır.

bitmex nedir

BitMEX Ne İşe Yarar?

BitMEX, Bitcoin Ticaret Borsası anlamına gelir. Bitcoin’de alınıp satılan kaldıraçlı sözleşmeler sunan eşler arası bir ticaret platformudur. Marjin ticareti, yani kaldıraç ticareti, ticaret piyasalarında kullanılan bir terimdir. Türev piyasası, ticaret piyasasının başka bir şeklidir. BitMEX, kripto enstrümanları için türev bir piyasadır. Türev şu anlama gelir: “Fiyatları diğer yatırım araçlarına bağlı olan bununla beraber riskten korunmak ya da belirli bir seviye üzerinde risk alarak gelir elde etmek için kullanılan finans ürünleri.”

Burada BitMEX’te, kripto türev enstrümanları marj ticareti üzerinden alınıp satılır. Marj ticareti: Ek kripto para birimleri satın almak için zaten sahip olduğunuz kripto para birimlerini kullanarak kripto para birimi ödünç alma eylemine girme. Örnek olarak; “Diyelim ki Bitcoin’e 2000 dolarlık bir yatırım yapmak istiyorsunuz, ancak yalnızca 1000 dolarınız var. Şimdi fazladan 1000 dolar getirmek için, bunu 2:1 marjı ile ödünç alırsınız (bu, sahip olduğunuz her dolar için fazladan bir dolar yatıracağınız anlamına gelir. Bu kaldıraç veya ekstra marjdır).”

Basitçe söylemek gerekirse, BitMEX, kripto para tüccarları için marj ticareti ve kripto varlıklarının türevlerini birleştiren bir borsadır. Eğer marj ticaretini bilmiyorsanız ve tam olarak anlamadıysanız BitMEX ile ticarete başlamanız tavsiye edilmez. Çünkü marj ticareti mali durumunuz için tehlikeli olabilir ve doğru şekilde yapılmazsa elinizdeki her şeyi kaybedebilirsiniz. Ancak doğru yapılırsa, oldukça faydalı olabilir.

Kısacası, USD veya diğer kripto para birimleri için gerçek BTC ticareti yapmazsınız, ancak değerini gerçek BTC ve altcoin varlıklarından alan Bitcoin ve altcoin sözleşmeleri için gerçek BTC ticareti yaparsınız. Bu sözleşmelere türevler denir.

bitmex nedir bitmex ne işe yarar

BitMEX’te Desteklenen Kripto Para Birimleri

Şu anda, BitMEX yalnızca BTC kripto para birimlerinin yatırılmasını desteklemektedir, ancak farklı endeksler görebilirsiniz. Ancak bu, USD veya diğer mevduatları kabul ettiği anlamına gelmez. Türev veya vadeli işlem sözleşmesi ticareti perspektifi için, aşağıdaki para birimlerinin kripto para birimi sözleşmelerini satın alabilir / satabilirsiniz:

  • Bitcoin (XBT)
  • Cardano (ADA)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • EOS (EOS)
  • Ripple  (XRP)

Not: BitMEX borsasında Bitcoin hala XBT ile gösterilir. 

BitMEX’te Güvenlik

BitMEX güvenliği, BTC’nin para yatırma ve çekme işlemlerine izin veren bir kripto borsası olduğu için birinci sınıftır. Güvenliğinin bazı önemli noktaları şu şekildedir:

  • BitMEX adresleri, birden çok anahtara sahip çoklu imzalardır.
  • BitMEX sistemleri, Amazon Web Hizmetlerinin birinci sınıf güvenliğinden yararlanır.
  • BitMEX ticaret motoru türünün ilk örneğidir. Büyük bankalar tarafından yüksek frekanslı ticarette sıklıkla kullanılan bir veritabanı ve araç seti ile yazılmıştır.

BitMEX Müşteri Desteği

BitMEX müşteri desteği, bu alanda genel olarak göründüğünden daha iyidir. Aşağıda listelenen iletişim kanalları aracılığıyla 7/24 müşteri desteği sağlarlar:

  • Destek Ticket Sistemi
  • Weibo
  • Wechat (kimlik: bitmex)
  • IRC (sunucu: irc.freenode.net #bitmex)
  • Telegram (Rus Dili)

Ödeme Metodları

BitMEX’i seçmenin önemli faydalarından biri, Bitcoin yatırmak veya çekmek için ücret talep etmemesidir. Platformun kabul ettiği tek ödeme şekli Bitcoin olduğu için bu özellikle avantajlıdır. Bu nedenle, ilişkili tek maliyetler, blok zinciri yükünden hesaplanan ağ ücretine dayanmaktadır. Bir ticaret hesabına yatırılabilecek minimum miktar 0.001 BTC’dir, ancak Bitcoin çekmenin sınırı yoktur.

bitmex nedir bitmex ne işe yarar

Para alma süreci, hızlı ve kolay bir arayüzle nispeten basittir. Para yatırma işlemleri günün 24 saati hızlı bir şekilde yapılabilse de, tüm para çekme işlemleri şahsen belirli bir zamanda işlenir, bu da sürece bir güvenlik seviyesi ekler ve dolandırıcılık taleplerinin reddedilmesine ve azaltılmasına olanak tanır. İtibari para birimleri, ister para yatırma ister para çekme olsun, herhangi bir ödeme şekli için şu anda kullanılamıyor.