Binance Borsası Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

GİRİŞ Kripto para birimlerinin popülaritesi arttıkça, çeşitli kripto para birimlerini satın almak, takas etmek ve satmak için giderek daha fazla borsa geliştiriliyor. Bu durum, hangi borsayı kullanacağınızı seçmeyi gittikçe daha zor hale getiriyor


GİRİŞ

Kripto para birimlerinin popülaritesi arttıkça, çeşitli kripto para birimlerini satın almak, takas etmek ve satmak için giderek daha fazla borsa geliştiriliyor. Bu durum, hangi borsayı kullanacağınızı seçmeyi gittikçe daha zor hale getiriyor.

Binance, Çin’de başlayan ancak daha sonra merkezini Malta’ya taşıyan başarılı bir kripto para borsasıdır. Bu rehber yazımızda, size Binance borsası hakkında eksiksiz bir rehber sunacak ve özellikleri, ücretleri, artıları ve eksileri ve çok daha fazlası gibi yönlerini inceleyeceğiz.

Genel Bakış

Yasal isim Binance Borsası
Merkez Malta
CEO Changpeng Zhao
Kuruluş Yılı 2017
Borsa Türü Merkeziyetsiz
Ticaret Ücretleri Maker: %0.10 / Taker: % 0.10
Para Yatırma Yöntemleri WireTransfer, Kredi Kartı ve Kripto Para Birimi
Desteklenen Kriptolar Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) ve daha fazlasını içeren 200’den fazla Kripto para birimi
Fiat ABD Doları, Euro, Pound ve daha fazlasını içeren 40’tan fazla para birimi
Müşteri servisi E-posta, Telefon
Ticaret Seçenekleri Spot Ticaret, Marjin Ticareti

Binance Nedir?

Binance, işlem hacmine göre dünyanın en büyük çevrimiçi kripto para borsasıdır. Değişim aynı zamanda bugün kripto pazarındaki en hızlı platformlardan biridir. Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, yatırımcılara ve traderlara eksiksiz bir teklif paketi sunar.

Borsa, yatırımcılara bugün piyasada bulunan en geniş kripto çeşitlerinden birini sağlıyor. CEO Changpeng Zhao, Binance’i 2017 yılında kurdu ve Çin’den sonra merkezini Malta‘ya taşıdı.

Binance Özellikleri

  1. Cüzdanlar: Binance, kullanıcılara kriptoları ve itibari para birimlerini borsada tutmaları için kapsamlı bir cüzdan listesi sunar.
  2. Mobil Ticaret: Binance mobil uyumludur ve Google Play, Android APK ve AppStore’da mevcuttur.
  3. Etkileşimli Grafikler: TradingView tarafından desteklenen kullanıcılar, teknik analiz yapmak için geniş bir gösterge yelpazesine erişebilir.
  4. Destek Merkezi: Sorulara yardımcı olmak ve platformda gezinmeye destek olmak için kapsamlı bir makale kitaplığı bulunmaktadır. Kullanıcılar ayrıca doğrudan müşteri hizmetleri ile iletişim kurabilir.
  5. Ticaret: Kriptolara yatırım yapmak veya ticaret yapmak için çok çeşitli platformlar sunulmaktadır. Bunlar arasında “Temel”, “Klasik”, “Gelişmiş”, “Marj”, “OTC” ve “P2P” bulunur.
  6. Launchpad: Kullanıcılara, piyasanın önünde kalmak için kripto lansmanlarına erişim izni verilir. Burada, teknik incelemeler, zaman çizelgeleri dahil olmak üzere proje ayrıntılarını inceleyebilir ve stake etmeye başlayabilirsiniz.
  7. Finans: Kullanıcılar, kripto yatırma ve stake etme karşılığında ödüller alır. Binance ayrıca kriptolarla güvence altına alınan krediler de sunmaktadır.
  8. Binance Visa Card: Kullanıcılar dünya çapında kripto ile dönüşüm yapabilir ve ödeme sağlayabilir.
  9. Para Yatırma ve Para Çekme: Binance, hem kripto hem de fiat paranın yatırılmasını ve çekilmesini destekler.

Binance Ücretleri ve Limitleri

Binance , bir kullanıcının yaptığı her ticarette ortalama %0,10 ücret alır. Binance Coin ile ödeme yapmayı seçenler, işlem ücretinde %50 indirim alabilirler. Bunlar kesinlikle şu anda mevcut olan en düşük ücretlerden bazılarıdır.

Para çekme ücretleri, her dijital para birimi için farklılık gösterme eğilimindedir. Örneğin, Bitcoin para çekme işlemleri için 0.0005 , ETH para çekme işlemleri için 0.005 ücret alınır. Binance’deki para yatırma yöntemleri arasında Banka Havalesi, Kripto Para Birimi ve Kredi kartı bulunur.

Binance Tarafından Desteklenen Para Birimleri

Binance Borsası şu anda 200’den fazla kripto para birimini desteklemektedir . Başlıca olanlardan bazıları şunlardır:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Ripple (XRP)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Chainlink (LINK)
  • Binance Coin (BNB)
  • Binance USD (BUSD)
  • Basic Attention Token (BAT)
  • Cosmos (ATOM)
  • Dash (DASH)
  • EOS (EOS)
  • Nano (NANO)
  • Paxos Standard (PAX)
  • TRON (TRX)
  • TrueUSD (TUSD)
  • Tether (USDT)
  • Stellar Lumens (XLM)

Binance Mobil Uygulaması

Binance mobil uyumludur ve Google Play, Android APK ve AppStore’da mevcuttur.

binance-mobil-uygulaması

Binance’e Nasıl Kayıt Olunur?

Adım 1: Bir hesap açmak için Binance ana sayfasına gidin.

Adım 2: İstenen bilgileri eksiksiz girerek tamamlayın. Buna e-posta adresi veya cep telefonu numarası ve şifre dahildir. Yönlendiren kişi iseniz, başvuru kimliğini de girebilirsiniz.

Adım 3: Hizmet Şartları’nı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylayın ve ardından “Hesap Oluştur” kısmını tıklayın.

Adım 4: Binance size e-posta adresinize bir doğrulama kodu gönderecektir. Kodu girin ve “Enter” tuşuna basın.

Adım 5: “Kimlik Doğrulama” işlemini tamamlamak için , okla gösterilen hesap açılır menüsüne gidin ve “Kimlik” i seçin.

Adım 6: “Başlat” ı tıklayın ve kimliğinizin verildiği ülkeyi ve kimlik türünü, pasaportu, ehliyet veya kimlik kartını seçin.

Adım 7: Kimliğinizin bir dosya kopyasını yükleyebilir, kimliğinizin bir fotoğrafını çekebilir veya daha kolaysa mobil kullanmayı seçebilirsiniz. Yükledikten sonra “Onayla” yı tıklayın.

Adım 8: Bir selfie yükleyin. Resmin odakta olduğundan ve tüm yüzünüzün görünür olduğundan emin olmak için kontrol edin. Ardından “Tamamla” yı tıklayın. İşte hesabınız hazır.

Binance Şifresi Nasıl Kurtarılır?

Oturum açma sayfasında, kayıtlı e-posta kimliğinizi yazın ve “Parolamı Unuttum” Seçeneğine tıklayın. Şifrenizi sıfırlamak istediğinizi onayladığınızda, bir bağlantı içeren bir e-posta alacaksınız. Bağlantıya tıklayın ve yeni bir şifre belirleyebilmelisiniz.

Binance Artıları ve Eksileri

 Artıları

  • Çok Geniş Altcoin Yelpazesi
  • Yüksek Hacimli Ticaret
  • Mükemmel Güvenlik
  • İyi Destek
  • Çok Sayıda Liste
  • İyi Ticaret Arayüzü

 Eksileri

  • Fiat Para Yatırma veya Para Çekme Yok
  • Müşteri Destek Sorunları

Sonuç

Binance, kripto alanında bir dünya lideridir ve kullanıcılara kripto pazarına derinlemesine dalmalarını sağlar. En büyük kripto borsası Binance ile, küresel varlığı ve platform teklifleri ile rekabet edebilecek birkaç borsa var.

Binance, likidite ve güvenlik protokolleri, yatırımcılara ve traderlara ticaret yapabilecekleri etkileyici bir platform sunar. Ticaret yapmak isteyenler ve zor kazanılan kriptoları harcamak isteyenler için ideal bir platformdur.