Yeni Başlayanlar İçin KuCoin Rehberi: KuCoin Borsası Nedir ve Nasıl Kullanılır?

GİRİŞ KuCoin, dünya çapında kripto sahipleri arasında popüler olan en iyi kripto para borsalarından biri haline geldi. KuCoin kurulduğu günden bu yana 100’den fazla ülke ve bölgeden 5 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya sahiptir

kucoin-borsası-nedir-temel-rehber-coin-bilgi

GİRİŞ

KuCoin, dünya çapında kripto sahipleri arasında popüler olan en iyi kripto para borsalarından biri haline geldi. KuCoin kurulduğu günden bu yana 100’den fazla ülke ve bölgeden 5 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya sahiptir.

Bu yazıda, size Kucoin borsası hakkında eksiksiz bir kılavuz sunacak ve özellikleri, ücretleri, artıları ve eksileri ve çok daha fazlası gibi yönlerini inceleyeceğiz. Şimdi bu Kucoin borsa incelemesinde ayrıntılara bakalım.

Genel Bakış

Yasal isim KuCoin Borsası
Merkez Singapur
CEO Johnny Lyu
Kuruluş Yılı 2013
Borsa Türü Merkezileştirilmiş
Ticaret Ücretleri Maker: %0.10 / Taker: %0.10
Para Yatırma Yöntemleri Kredi Kartı ve Kripto Para Birimi
Desteklenen Kriptolar Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) ve daha fazlasını içeren 250’den fazla desteklenen kripto para birimi mevcuttur
Fiat ABD Doları (USD), Euro (EUR), Pound (GBP), Avustralya Doları (AUD) ve daha fazlası
Müşteri servisi E-posta ve Telefon
Ticaret Seçenekleri Spot Ticaret ve Marjin Ticareti

Kucoin Nedir?

KuCoin, çok sayıda dijital varlık ve kripto para birimi için küresel bir kripto para birimi değişim platformudur. Halk arasında “Halkın Borsası” olarak da bilinir. KuCoin, Singapur merkezli bir kripto para borsasıdır . Şirket, herkesin kripto para birimi ile işlem yapmasını mümkün olduğunca kolaylaştırmak istiyor ve bu amaçla hizmet ediyor.

KuCoin, 2017 yılında ilk kez yayına girdi ve o zamandan beri çok hızlı büyüdü. Platform çok fazla kullanıcı dostudur ve yeni başlayanlar için bile kullanımı oldukça kolaydır. KuCoin’in büyümesinden yararlanabilmeniz için yerel para birimi olan KuCoin Hisseleri’ni satın almak da mümkündür.

KuCoin Özellikleri

  1. Düşük Ücretler: KuCoin, ticaret için en düşük ücretlerden bazılarını sunar. Kripto para yatırma işlemleri ücretsizdir. İşlem yapmaya gelince, satın aldığınız miktarın yalnızca %0,10’unu ödersiniz.
  2. Birçok Para Birimi Desteklenir: KuCoin çok çeşitli kripto para birimlerine sahiptir ve bunları BTC, ETH, NEO, USDT ve KCS gibi farklı kripto para birimlerine karşı kendiniz takas edebilirsiniz.
  3. Güvenlik: KuCoin, katı güvenlik standartlarına göre günlük veri işlemlerini inceleyen mikro para çekme cüzdanları, endüstri düzeyinde çok katmanlı şifreleme vb. dahil olmak üzere birçok güvenlik önlemi kullanır.
  4. Müşteri Desteği: KuCoin’in destek personeli, borsanın web sitesi ve e-posta yoluyla 7/24 kullanılabilir. Tüm dünyadaki kullanıcılardan gelen yoğun taleplere rağmen, personel tüm destek sorgularını verimli bir şekilde yanıtlamaktadır.
  5. Marj Ticareti: KuCoin kısa süre önce marj ticareti hizmetlerini başlattı. Bu platform başlangıçta, 10 kata kadar kaldıraçla işlem yapmanın bir yolunu sağlayan 12 farklı varlığı destekledi.
  6. KuCloud: KuCloud, geliştiricilerin kendi kripto spotlarını ve vadeli işlem platformlarını başlatmalarına olanak tanıyan bir kripto para birimi alım satım çözümüdür.

KuCoin Ücretleri ve Limitleri

Bu ticaret platformu, alıcılar ve yapıcılar arasında farklı ücretler talep etmez. Bunun yerine, borsanın “sabit” bir ücret modeli vardır. Küresel endüstri ortalamasının altında olan %0,10’luk sabit bir işlem ücreti sunarlar.

İşlem ücretlerini KuCoin’in yerel tokenı KCS ile öderseniz, ekstra bir indirim alabilirsiniz. KuCoin, BTC’yi geri çektiğinizde 0.0004 BTC tutarında bir para çekme ücreti alır . Bu ücret de sektör ortalamasının altındadır.

Daha önce KuCoin yalnızca kripto para yatırma işlemlerini kabul ediyordu. Ancak şimdi itibari para birimlerinin mevduatını da kabul ediyor.

KuCoin Desteklenen Para Birimleri

Kucoin Exchange 250’den fazla kripto para birimini desteklemektedir. Başlıca kripto paralardan bazıları şunlardır:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Bitcoin Gold
  • Ripple
  • Dash
  • Monero
  • FunFair
  • Golem

KuCoin Mobil Uygulaması

KuCoin, güçlü ve başlangıç ​​dostu bir borsadır. KuCoin hareket halindeyken işlem yapmayı tercih eden kullanıcılar için, hem Android hem de iOS mobil cihazlarda kullanılabilen kullanışlı bir mobil uygulamaya sahiptir.

KuCoin’e Nasıl Kayıt Olunur?

Adım 1: KuCoin ile yeni bir hesap açmak için önce resmi ana sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor.

Adım 2: Bundan sonra, ekranın sağ üst köşesindeki “Kaydol” seçeneğine tıklayın.

Adım 3: Daha sonra borsanın koşulları size sunulacaktır. Bunu yaptıktan sonra, şartlar ve koşulları kabul et kutusunu işaretleyin ve ardından “İleri” ye tıklayın .

Adım 4: E-posta adresinizi girin ve “Kodu Gönder” düğmesini tıklayın.

Adım 5: E-posta doğrulama kodunun posta kutunuza gönderilmesini bekleyin ve aldığınız doğrulama kodunu girin.

Adım 6: Sonra “Kullanım Şartları” nı okuyun ve kabul ettikten sonra giriş şifresi ayarlamak için devam edin. Kaydınızı tamamlamak “Sign Up” kısmına basın.

KuCoin Şifresi Nasıl Kurtarılır?

Giriş sayfasındaki “Şifrenizi mi unuttunuz?” seçeneğini tıklayın.  Ardından E-posta adresinizi veya telefon numaranızı girin ve “Kodu Gönder” düğmesini tıklayın. E-posta doğrulama kodu için lütfen posta kutunuzu / telefonunuzu kontrol edin. Aldığınız doğrulama kodunu doldurduktan sonra “Gönder” i tıklayın . Şimdi yeni bir giriş şifresi belirleyebilirsiniz.

KuCoin Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Artıları

  • Düşük ticaret ve para çekme ücretleri
  • Kullanıcı dostu değişim
  • Geniş Altcoin seçeneği
  • 7/24 müşteri desteği
  • Fiat ile kripto satın alabilme
  • Zorunlu KYC kontrolü yok
  • Kripto getirilerini riske atma ve kazanma yeteneği

Eksileri

  • Fiat ticaret çifti yok
  • Banka mevduatı yok
  • Yeni kullanıcılar için karmaşık görünebilir

Son Düşünceler

Borsa, 2017’deki lansmanından bu yana önemli bir büyüme yaşadı ve şu anda güvenlik, güvenilirlik, hizmet kalitesi ve özellikler açısından sektörün en iyi oyuncuları arasında yer alıyor. Bu nedenle, KuCoin borsası, popüler ve daha az bilinen küçük kripto token ve varlıklarla işlem yapmak isteyen hem yeni hem de deneyimli traderlar için en uygun olanıdır.

KuCoin Hisselerini (KCS) satın alarak, komisyonlarının %50’sini dağıtarak size pasif bir gelir elde etme fırsatı sunarlar. Bu komisyonlar günlük olarak ödenir ve ödemeleri hemen alırsınız.