WazirX (WRX) Nasıl Alınır? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

WRX Nedir


WRX Nedir?

WRX, WazirX borsasının kendine has tokenidir. WazirX platformundaki kullanıcılar WRX tokenlerini kullanarak işlem ücretlerinde indirim alabiliyor ve borsa yönetimi hakkında kararlara katılabiliyor. Platform başlangıçta kullanıcıların Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Ripple gibi dijital varlıkları satın alabilecekleri Hindistan’a için bir kripto para birimi borsası olarak ortaya çıktı. WazirX eşler arası bir sistem kullanıyor. Bu sayede kullanıcılar WazirX’in işlemleri için bir koruma görevi görüyor, fiat para birimini anında kripto para birimine dönüştürebiliyorlar. Kullanıcılar her işlemde %0,1 ile %0,2 arasında ücret ödediğinden, borsanın gelirinin çoğunu işlem ücretlerinden elde edildiği biliniyor. WazirX 2019’da Binance tarafından satın alındı. Bu noktadan sonra platform geliştirmeleri hızlandırıldı. Nisan 2021’de WazirX, sanatçılar için değiştirilemez bir token (NFT) platformu başlatacağını duyurdu.

Binance WazirX’i satın aldı.

Bu yazımızda WazirX’in kendi kripto parası WRX’i inceleyeceğiz ve WazirX coin nasıl alınır sizlerle paylaşacağız.

WRX Nasıl Satın Alınır?

Yukarıda belirttiğimiz gibi WazirX bir borsa. Bundan dolayı WRX satın almak için en güvenli yollardan biri doğrudan WazirX borsasından almak olduğu söylenebilir. Ancak borsaya üye olmak istemiyorsanız tabii ki alternatifleri mevcut.

Giriş Borsanızı Belirleyin

WazirX satın almayı basitleştirmek için hem fiat hem de kripto para birimini destekleyen bir borsa kullanmak fayda sağlayacaktır. Eğer WRX’in işlem gördüğü borsalarda kripto paralarınız ya da hesabınız bulunmuyorsa öncelikle giriş yönteminizi seçmeniz gerekir. TL ile güvenilir borsalara para yatırarak bilinen kripto paralardan birini alıp aşağıdaki tabloda yer alan borsalardan birine aktarım sağlayabilirsiniz.

WRX’i Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

Birçok borsaya kaydolmak için bir e-posta adresi, telefon numarası ve kimlik belgesi gerektiriyor. Borsanın ikamet ettiğiniz ülkeyi kapsamına aldığına ve WRX’i listelediğine eminseniz artık satın almaya hazırsınız.

WazirX satın alma işleminizi tamamlayın ve ardından WRX’i saklamak için en iyi cüzdanı araştırabilirsiniz. Kripto paralarınızı borsalarda saklamanız tavsiye edilmez. Ek olarak bu yazı bahsi geçen kripto para birimine veya herhangi bir belirli sağlayıcıya, hizmete veya teklifine yönlendirme amaçlı yazılmamıştır. Kripto para satın alırken kendi araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederiz.

WRX Nereden Satın Alınır

Para yatırma yöntemlerini, desteklenen fiat birimlerini ve ücretleri karşılaştırarak hangi borsadan satın alacağınıza karar verebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda WRX’in likidite ve hacmine göre yer aldığı borsaları listeledik:

Borsa Pariteler Yaklaşık toplam işlem hacmi
Binance WRX/USDT WRX/BTC WRX/BUSD WRX/BNB WRX/EUR %29,74
WazirX WRX/INR WRX/USDT MATIC/WRX
(neredeyse borsadaki bütün tokenlerle alınabiliyor)
%11,26
Gate.io WRX/USDT WRX/ETH %0,30
Poloniex WRX/BTC WRX/USDT %0,05
FTX WRX/USD WRX/USDT %0,05

WRX Tokenine Genel Bakış

WRX tokeninin özelliklerine bir tabloda bir arada görelim. Temmuz 2021 itibariyle böyle görünüyor:

Coin sembolü WRX
Toplam WRX Arzı 1,000,000,000
Dolaşımdaki WRZ Miktarı 435,082,330
En yüksek fiyat tarihi 7 Nisan 2021
En Yüksek Fiyatı $4,07
Endüstri Borsa
Tokenin Kullanım Alanı Borsa tokeni, platform indirimleri, ödüller
Bulunduğu Ağ Binance Chain

WazirX piyasaya çıktığında beri şu şekilde bir yol izledi:

WRX fiyat grafiği

WRX almadan önce nelere dikkat edilmelidir?

Bütün kripto paraların riskli yatırım olduğu her dikkatli yatırımcı tarafından bilinen bir geçek. Özellikle WRX gibi yeni kripto paralara yatırım yapmak riskli olabilir. WRX’e yatırım yapmadan önce yatırım potansiyelini anlamak ve bu bilgileri göz önünde bulundurmak önemlidir. Dikkate alınması gereken başlıca noktalar şunlardır:

  • WazirX’in indirimleri güncel olarak blog sayfasından duyurulmaktadır. WRX tokeninin kullanım alanlarından biri, WazirX kullanıcılarının işlem ücretlerinde indirime erişmelerine olanak sağlamasıdır. 4 yıl içerisinde düzenli olarak işlem ücreti indirimi 1. yılda %50’den 4. yılda %6.25’e düşürülecek şekilde ayarlanmıştır.
  • Diğer kullanıcı alanlarına bakıldığında, WRX sahipleri, WazirX borsasında listeleme ücretlerini ödemek veya marj işlemleri ücret ödemek için WRX tokenlerini kullanabilirler.
  • Yönetimsel bakımda bir WRX sahibi olarak WazirX borsasına hangi özelliklerin eklenmesi gerektiğini önerebilirsiniz. Ayrıca tokenlerin listelenmesini sağlayacak seçimde oy kullanma hakkını elde edebilirsiniz.
  • Kullanıcılar, eşler arası işlemler gerçekleştirerek WRX tokenleri kazabiliyorlar. Diğer yandan token kilitlerini açabiliyor ve ödül olarak WRX kazanabiliyorlar.
  • WRX arzı 1 milyar ile sınırlandırılmıştır. WRX tokenle WazirX’in kriptodan kripto para platformunun işlem hacmine dayanacak şekilde tasarlandı ve buna göre hareket ediyor. Zamanla, WRX’in token değerini daha uzun vadede yükseltmek için %10, 100 milyon WRX tokeni yakılacak. Borsa bu yakma işlemini kendi kazandığı tokenleri yakarak gerçekleştirecek.