Cardano (ADA) Coin Nedir? Kaç TL? Geleceği, Yorum, Grafik

Kripto piyasaların majör kripto paralarından biri olan Cardano’yu ve ADA Coin’i sıkça duymuşsunuzdur ancak Cardano (ADA) Coin nedir sorusunu mutlaka sormuş ve Cardano (ADA) Coin geleceği ile yorum ve grafik bilgileri hakkında araştırma yapmışsınızdır


Kripto piyasaların majör kripto paralarından biri olan Cardano’yu ve ADA Coin’i sıkça duymuşsunuzdur ancak Cardano (ADA) Coin nedir sorusunu mutlaka sormuş ve Cardano (ADA) Coin geleceği ile yorum ve grafik bilgileri hakkında araştırma yapmışsınızdır. Şimdi sizler için Cardano (ADA)’yı inceleyeceğiz.

Cardano (ADA) Coin Nedir?

Cardano, hisse ispatına dayalı bir akıllı sözleşme blockchain projesi olup ADA Coin ise Cardano’nun blok zincirine bağlı yerel token’dır.

Cardano (ADA) Kurucusu Kim?

Cardano, eski Ethereum geliştiricilerinden biri olan Charles Hoskinson tarafından Cardano Foundation adı verilen vakıfın sahipliği ile kurulmuştur.

Haskell programlama dilinde kodlanan bir blok zinciri olan Cardano, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar ve sistemler kurmasına en uygun maliyetler ve en hızlı çözümlerle cevap vermektedir.

Cardano (ADA) Kaç TL?

Cardano (ADA), bu yazının yazıldığı tarih ve saatte $ 0.464208 yani 15,09 seviyesinde işlem görmektedir. Yine bu yazının yazıldığı tarih ve saat baz alınacak olursa Cardano’nun maksimum arzı 45.000.000.000 adet ADA Coin olup bunun 33.713.459.517 adeti dolaşımda yer almaktadır.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi yani ATH’si 2 Şubat 2021 tarihinde 45,94 TL olan ADA Coin’in tüm zamanların en düşük seviyesi de diyebileceğimiz ATL’si ise 1 Ekim 2017 tarihli 0,26 TL seviyesidir.


Cardano (ADA) Geleceği

Birçok yatırımcısının en çok merak ettiği konulardan biri de Cardano’nun ve ADA Coin’in geleceğidir.

Cardano yukarıda da bahsettiğimiz gibi eski Ethereum geliştiricilerinden biri tarafından geliştirildiğinden direkt olarak Ethereum’a rakiptir diyebiliriz. Bu rekabeti de Ethereum’un en büyük sorunlarından biri olan ölçeklenebilirlik sorununa hisse kanıtı protokolü ile son veren Cardano, geleceği oldukça parlak bir proje olarak görülürken ADA Coin’in de ilerleyen yıllarda Ethereum’u tahtından edebileceğine inanılmaktadır.

Cardano (ADA) Yorum

Cardano (ADA) ile ilgili hem dünyaca ünlü analistler hem de en küçüğünden balinasına kadar tüm yatırımcılar neredeyse %100’e yakın olumlu yorumlar ve görüşler sunmaktadır.

Dünya genelinde en çok yatırımcısı olan altcoinlerden biri olan Cardano (ADA) yorum ve eleştirileri pozitif yönlü olduğu için güvenilir bir kripto para ve proje olduğunu söyleyebiliriz.

Cardano (ADA) Grafik

Cardano (ADA) grafik bilgilerine ulaşabilmenin iki yolu bulunmaktadır.


Birinci yol CoinMarketCap internet sitesinde Cardano (ADA) özel sayfasını açarak grafik bilgilerini incelemektedir.

İkinci yol ise TradingView sayfasına giderek Cardano (ADA)’yu ADA/USDT paritesinden incelemektir.