Fantom (FTM) Coin Nedir? Grafik, Fiyat Tahmini, Projesi

Kısaltması olan FTM’den dolayı bazı Türk kullanıcıların bir ismi çağrıştırmasından dolayı ayrıca sempati besledikleri Fantom (FTM) Coin, kripto piyasalardaki değeri ve blockchain endüstrisine kazandırdığı projeyle en değerli kripto para ve projelerden biridir


Kısaltması olan FTM’den dolayı bazı Türk kullanıcıların bir ismi çağrıştırmasından dolayı ayrıca sempati besledikleri Fantom (FTM) Coin, kripto piyasalardaki değeri ve blockchain endüstrisine kazandırdığı projeyle en değerli kripto para ve projelerden biridir.

Dünyaca ünlü kripto para uzmanları ve analistlerin dahi yakın takibe aldığı Fantom (FTM) Coin nedir hemen inceleyelim.


Fantom (FTM) Coin Nedir?

Fantom (FTM) Coin, kendine has konsensüs mekanizmasını kullanan ve merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetleri sunan bir akıllı sözleşme platformudur.

Temel hedefi hem blok zinciri hem de kripto para birimi ile akıllı sözleşme sorunlarına çözüm üretmek olan Fantom (FTM) Coin’in en öne çıkan özelliği ise işlem hızlarını 2 saniyenin altına düşürebilecek kadar hızlı olmasıdır.

2019 yılında yayınlanan Fantom (FTM) Coin, 2018 yılında kurulan Fantom Foundation’a aittir.

Fantom (FTM) Coin Projesi

Fantom (FTM) Coin, yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir akıllı sözleşme platformu olup akıllı sözleşmelerde yaşanan sorunlara çözüm olarak ortaya çıkmıştır ancak Fantom (FTM) projesi biraz daha yakından incelenebilir.

Fantom, akıllı sözleşmelere dayanarak merkeziyetsiz finansla servisleri kolaylaştırmak için tamamen sıfırdan ve kendi geliştirici ekibi tarafından geliştirilmiş bir konsensüs mekanizmasını kullanıyor.

Lachesis adındaki bu mekanizma, Proof of Stake konsensüs algoritmasında yer alan platformların üzerine ek güvenlik geliştirmeleri ekleyerek çok daha yüksek bir kapasite sağlıyor. Ayrıca işlem sürelerini 2 saniyenin altına düşürülmesi de yine bu mekanizma tarafından sağlanıyor.

Fantom (FTM) Coin Fiyat Tahmini ve Grafik

Fantom (FTM) Coin, bu yazının tarihi ve saatinde 18,77 TL’den işlem görmektedir.

Maksimum arzı 3.175.000.000 FTM Coin olan projenin dolaşımdaki arzı ise 2.545.006.273 adettir ve kalan arz yakılmıştır.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) 51,67 TL olan Fantom (FTM) Coin’in tüm zamanların en düşük seviyesi (ATL) ise 0,02898 TL’dir.


Fantom (FTM) Coin fiyat tahmini yaparken nokta atışı bir tahminde bulunmak elbette çok zordur. Ancak benzersiz mekanizması, işlem hızları ve gerçek anlamda akıllı sözleşmelere getirdiği çözümlerle ileride çok daha değerli bir hâl alacağı şüphesiz duruyor.

Fantom (FTM) grafik bilgilerini incelemek isterseniz CoinMarketCap’in Fantom (FTM) Coin sayfasını inceleyebilirsiniz.