Mina Protocol (MINA) Nedir?

Mina, kısa öz bir blok zincirine sahip olan ilk kripto para birimi protokolüdür


Mina, kısa öz bir blok zincirine sahip olan ilk kripto para birimi protokolüdür. Hafızasında, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para borsasında adını duyurmuş birimleri yüzlerce gigabayt veri depoları zaman geçtikçe blok zincirlerinin boyutu da buna bağlı olarak artış gösterir. Mina ile kullanım ne kadar artarsa artsın, blok zinciri her zaman aynı boyutta sabit kalır. Blok zincirlerini oluştururken, geliştirmeciler tek bi protokol altında uygulama yaptığı zaman seçim yapmak zorunda kalır. Görünüşte uyumsuz duran özellik olan ölçeklenebilirlik, ademi merkeziyetçilik ve güvenlik arasında bir tercih yapmaya mahkum kalırlar.

Çoğu proje için, yalnızca iki varlık birbirine uyabilir ve bu durum projeler arasında taviz vermeye zorlayabilir.

Kilitlemenin önemli bir sebebi, kullanım fazlalaştıkça merkeze sahip olmayan platformların boyutunun büyümesidir. Büyük boyutlara sahip olan, Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen büyük projelerde belirgindir.


Mina Protocol’ün Geleceği

Mina coin geleceği sürekli dalgalanmalar sonucunda bir hayli merak konusu oldu. Mina altcoin geleceği hakkında herkesin kendine göre tahminleri vardır.

Temel kısmında PoS sistemi olan Mina coin çevre uyumu ile sürdürülebilmeyi hedefler bu sisteme sahip olarak çalışır.

Mina coin kullandığı zk-SNARKs adlı grafik kanıt yöntemi sayesinde boyutu küçük olan Mina ağı işinizi hızlı ve kolay bir biçimde blok onayı almasını sağlar. Bu özellikleri ile geleceğe dair fikir ve yorumlar sağlar 

Mina Coin Grafik

Şuan ortalamanın altında olup alınması gereken bir konumdadır ileriki zamanlar artan değeri sayesinde yatırım sahiplerini mutlu edecek bir grafiğe sahiptir.


Mina Coin Yorum

Mina coin 2022 yılındaki enflasyon ile mücadele etmeyi hedeflemiştir bu sebepten dolayı birçok yatrımcının göz bebeği haline gelmiş yakından takibe alınmıştır. Ödeme yapmak amacıyla kullanılacak olan mina coinin arzı henüz belirlenmemiştir. arzı henüz belirlenmediği için ileride ki tablosu hakkında birçok farklı fikir sunmaktadır. Durum her ne kadar belirgin olmasa bile bir çok coin yatırımcıların günlük işlemlerde kullandığı görülmektedir.

Yüksek ilgi sebebiyle ilerideki konumu hakkında ışık vermektedir. Birçok yatrımcının kullanması bu coini yavaş yavaş değer kazanmaya sürüklemiştir. İleri ki yatırımlar için geleceği olan bir coin olarak görülmektedir. Bu fırsat yatırımcılar için büyük ve güzel bir tercih olabilir değerlendirilmesi gereken fırsatlardan biri olarak görülmektedir.