Audius Coin (AUDIO) Nedir?

Audius, kullanıcıların sanatçıları AUDIO token’larıyla doğrudan desteklemesine olanak tanıyan, blok zinciriyle çalışan bir müzik akışı hizmetidir


Audius, kullanıcıların sanatçıları AUDIO token’larıyla doğrudan desteklemesine olanak tanıyan, blok zinciriyle çalışan bir müzik akışı hizmetidir. Platform, müzik dağıtımı ve para kazanma üzerindeki denetimi sanatçılara bırakmayı ve diğer müzik akışı platformlarında uzun süredir devam eden sorunlara odaklanmayı hedefliyor.

Audius dinleyicilerin blockchain teknolojisinden yararlanarak müzik akışı yapmalarına ve dağıtım yapmalarına olanak tanır. Ayrıca dinleyicilerin doğrudan içerik oluşturuculara ödeme yapmasını sağlar. En büyük finansal olmayan kripto uygulamalarından biri olan Audius, sanatçılar, hayranlar ve geliştiricilerden oluşan bir açık kaynak topluluğu tarafından sahiplenilmekte ve yönetilmektedir.

Audius Misyonu

Audius, herkese her tür ses içeriğini yayınlama, dağıtma ve bunlardan para kazanma özgürlüğü verme misyonuyla oluşturuldu. Audius projesi ile hayranlar ve sanatçılar, ağı mümkün kılan düğüm operatörlerinin katılımıyla bir araya geliyor. Hepsi, farklı aktörlerin Audius kurucularının temel inançları tarafından yönlendirilen yüksek kaliteli bir ses akışı deneyimi sağlamasına olanak tanıyan teşvik tabanlı bir sistemle birleştirilir.

Audius’u Farklı Kılan Ne?

Bu platformun en önemli parçalarından biri, Ekim 2020’de ana ağla birlikte piyasaya sürülen $AUDIO yardımcı token’ıdır. AUDIO token’ı, sonunda müzisyenlerin ve diğer yaratıcıların kendi eserlerinden hem geleneksel hem de yeni yollarla para kazanmalarına olanak tanıyacaktır.

Ayrıca, token sahiplerinin blok zincirini güvence altına alarak ve bunu yapmak için bir teşvik olarak ağ ücretlerinin bir kısmını alarak katılmalarına izin verir. Token sahipleri, gelecekte bazı ayrıcalıklara erişirken platformda idari faaliyetlere de katılacaklar.

Zaten herkes bir Audius hesabı oluşturmakta ve projeye katılmakta özgürdür. Buna platforma yeni ses dosyaları yükleyen yaratıcılar ve platformdan en sevdikleri içerikleri dinleyerek, beğenerek ve yeniden göndererek katılan hayranlar dahildir.

Audius’un Fiyatı Nedir?

31 Mart 2022 itibariyle Audius, 1,13 dolar fiyatla satılmaktadır. Audius’un Türk Lirası cinsinden değeri ise 18.11 TL’dir. 620.81 Milyon dolar dolaşım arzı ve 1.09 Milyar dolar toplam toplam arzla kripto piyasasında 115. sırada yer alıyor. Piyasa değeri 703.01 Milyon dolar ve tamamen seyreltilmiş piyasa değeri 1.24 Milyar dolardır.


Fiyat Tahminleri

Audius’un 2022’nin geri kalanı için fiyat tahminleri itibarıyla farklı görüşler var. TradingBeast, 1.52647 dolara doğru bir yükseliş bekliyor ve WalletInvestor yıl sonuna kadar 2.1792 dolara kadar çıkış bekliyor. Örneğin, PricePrediction.net’ten uzmanlar, Audius’un gelecekteki fiyatı konusunda daha karamsar ve Aralık ayında 0.68628 dolarlık düşüş rakamlarını dile getiriyorlar.

PricePrediction.net, 2023 için Audius fiyat tahminlerinde madeni paranın fiyatının Aralık ayına kadar 1.16788 dolara düşeceğini tahmin ediyor. Audius’un geleceğini tahmin eden WalletInvestor, Audius fiyatının o zamana kadar 0.2287 dolara ulaşacağını söyleyerek fiyatının daha da düşmesini bekliyor. Aksine, TradingBeast, Audius fiyatının artacağını ve 2023’te yaklaşık 1.50417 dolara dayanacağını düşünüyor.


Yukarıdaki grafikte Digital Coin Price’ın fiyat tahmin sisteminde XLM’nin fiyatının 2030’a kadar 1,25’in üzerine çıkacağı görülüyor.