En Popüler NFT Projeleri ve Fiyatları

Kripto para piyasasındaki fiyat dalgalanmasıyla birlikte dijital varlıklar hakkında yeni bir düşünme şekli ortaya çıktı


Kripto para piyasasındaki fiyat dalgalanmasıyla birlikte dijital varlıklar hakkında yeni bir düşünme şekli ortaya çıktı: NFT’ler. NFT’ler blok zinciri tabanlı dijital varlıklardır. Şu anda, çoğu NFT projesi Ethereum ağında barındırılmaktadır .

İşte satın alabileceğiniz ve satabileceğiniz en popüler ve iyi derecelendirilmiş NFT’lerden bazıları.

Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht Club, farklı özelliklere sahip eski maymun avatarlarıdır. Bazıları daha nadir olduğu için fiyatı daha yüksektir. Tüm Bored Ape’ler başlangıçta 0,8 ETH veya yaklaşık 190 dolar seviyesinde piyasaya sürülmüştür. Ancak, hemen hepsi hızlı bir şekilde tükendiği için, NFT’ler OpenSea’den elde edilebilmektedir. Şu an, OpenSea’deki bir Maymun için taban fiyat 91,49 ETH seviyesindedir.

CyberKongz

CyberKongz, token kullanarak pasif gelir elde edilen ilk NFT’ydi. Mart 2021’de piyasaya sürülen NFT’ler anında tükenmişti. Orijinal ‘genesis’ CyberKongz token sahipleri, önümüzdeki 10 yıl boyunca günlük 10 BANANA Token kazanacaklar. BANANA Token’ın 23 Mayıs 2022 itibariyle değeri 2,57 dolardır. Şu an, CyberKongz için taban fiyat 22,25 ETH seviyesindedir.

Decentraland

Decentraland, Ethereum tabanına uyumlu bir metaverse oyunudur. Decentraland’deki her şey bir NFT’dir. Platformun, yerel para birimi olarak MANA’dır. Decentraland NFT’de pasif kazanç yöntemi arazi alıp satmaktır. Arazi NFT’leri, 16m x 16m’lik benzersiz ve yeniden üretilemez parsellerden elde edilmektedir. Şu anda bir Decentraland NFT için taban fiyat 2,1 ETH’dir.

Axie Infinity

Axie Infinity, oyuncuları kripto para birimleri ve NFT’lerle ödüllendiren blok zinciri tabanlı bir oyundur. Axie ayrıca, oyna-kazan savaş oyunları arasında en popüler olanıdır. Oyunda küçük yaratıklar olan Axies’ler birbirleriyle savaşırlar. Axies, aynı zamanda kullanıcıların üretebileceği metaverse yaratıklarıdır. Axies’ler bazıları bir milyon dolar değerine ulaşmış bulunuyor. AXS, oyun oynamanın yanı sıra yönetişim için kullanılan oyun içi belirteçtir. AXS, 23 Mayıs 2022 itibariyle 22,59 dolardır.

Doodles

En iyi NFT yatırım seçeneklerinden biri de Doodles’tır. Doodles, üç tanınmış dijital sanatçı tarafından üretilen 10 bin parça orijinal sanattan oluşan bir NFT koleksiyonudur. Doodle’lar çeşitli özelliklere sahip 2B karakterlerdir. 23 Mayıs 2022 itibariyle Doodles taban fiyatı 12,59 ETH seviyesinde bulunuyor.

CryptoPunk

CryptoPunk, 70’lerin İngiliz punk sahnesini yansıtan 24×24 piksel, 8 bit tarzı özelliklerinde bir avatardır. Avatarların sayısı 10 bin civarındadır. Değerleri her geçen gün katlanarak artmaktadır. 23 Mayıs 2022 itibariyle CryptoPunk taban fiyatı 49,50 ETH seviyesinde bulunuyor.