En Popüler Stabil Coinler

Stabil coin’ler, değeri ABD Doları gibi bir para birimine veya finansal bir varlığa sabitlenmiş kripto varlıklardır


Stabil coin’ler, değeri ABD Doları gibi bir para birimine veya finansal bir varlığa sabitlenmiş kripto varlıklardır.  Değerlerini sabit tutmak için farklı yöntemler kullandıklarından dolayı stabil coin’ler fiyatlarında yüksek oranlı oynaklık görülmez. Stabil coin’ler, kripto para birimlerindeki yüksek oynaklığa bir alternatif sunmayı amaçlayarak geliştirilmişlerdir. Dolayısıyla stabil coin’ler kazanç ya da getiri sağlamak için tasarlanmamıştır. Daha çok dijital varlıkların küresel finansal ağ üzerinden akış hızını artırmaya odaklanmaktadırlar.

Tether (USDT)

Tether, ilk stabilcoindir ve kripto piyasasında en çok işlem gören para birimidir. Tether’in amacı, değerini 1 ABD doları olarak sabit tutmaktır. Kripto para yatırımcılarının büyük kısmı fiat para birimlerine alternatif olarak Tether’i kullanmaktadır.

USD Coin (USDC)

Tıpkı Tether gibi USDC’nin de amacı değerini 1 ABD doları olarak sabit tutmaktır. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş olan USDC, Circle ve Coinbase iş birliği ile geliştirilmiştir. Tether’den sonra en büyük ikinci stabil coin’dir. USD Coin, genel olarak hızlı havaleler ve küresel düzeyde gerçekleştirilen ödeme işlemlerinde kullanılmaktadır.

Binance USD

Binance USD (BUSD), dünyanın önde gelen kripto borsası Binance tarafından sunulan bir stabil coin’dir. Dolaşımdaki arzı tamamen teminatlandırılmıştır. BUSD yalnızca Binance platformunda değil, aynı zamanda Binance ekosistemi dışında kullan çok sayıda borsada kullanılabilmektedir.

Dai (DAI)

Dai, değerini ABD dolarına sabitlemiş bir kripto para birimidir. Dai’yi merkezi olmayan özerk bir kuruluş olan MakerDAO yönetmektedir. MakerDAO, Dai’nin fiyat istikrarını korumak için geliştirilmiş bir projedir. DAI, Ethereum blok zincirine güçlü bir şekilde entegre olmuştur.

TrueUSD (TUSD)

TrueUSD (TUSD), ABD Dolarına sabitlenmiş bir sabit paradır. TrustToken tarafından geliştirilmiştir. TUSD, Ethereum blockchain ekosisteminde çalışmayı sağlayan bir ERC20 belirtecidir. USD karşılığında anında TUSD kullanılabilmektedir. TUSD ERC-20 token’ı olduğu için, Ethereum blok zincirinin tüm imkanlarından yararlanmaktadır. TUSD’nin dolaşımdaki arzının tamamı teminat altındadır ve ABD doları ile desteklenmektedir. TUSD, şeffaflığı sayesinde kripto piyasasında hızla benimsenmiştir. Teminat için emanette tutulan ABD doları miktarına yönelik aylık denetimler güvenilirliğini artıran etkenlerin başındadır.

Digix Gold Token (DGX)

DGX, altın destekli bir stabil coin’dir. DGX ile gram altın arasında 1:1 ilişki vardır. Böylece Digix Gold Token, kripto varlıkları kullanarak ve aracı olmadan altına yatırım yapmak için güvenli bir ekosisteme katılma imkanı sağlamaktadır.