En Popüler IoT Coinleri

Nesnelerin İnterneti (IoT), dünya genelinde kullanımda olan milyarlarca akıllı cihaz ağını tanımlamak için kullanılmaktadır


Nesnelerin İnterneti (IoT), dünya genelinde kullanımda olan milyarlarca akıllı cihaz ağını tanımlamak için kullanılmaktadır. IoT teknolojisi temel olarak birden fazla fiziksel cihaz ve nesnenin ağlar arası çalışmasıdır.

IoT, başlangıçta blok zincir ağlarına bir alternatif olarak kripto dünyasına giriş yaptı. Ancak zaman içinde kripto para birimleri, blok zinciri ve IoT cihazlarını bir araya getiren projeler geliştirildi. Son yıllarda ise IoT ve blockchain teknolojisinin entegrasyonu sonucu IoT Coinleri olarak duymaya başladığımız yeni bir varlık türüne şahitlik ediyoruz.

IOTA (MIOTA)

IOTA’nın tabanı blok zincir teknolojisi yerine nesnelerin internetine dayanmaktadır. IOTA ağına katılan kullanıcı sayısı arttıkça platform daha hızlı ve daha kararlı hale gelmektedir. Bitcoin ve Ethereum’un yaşadığı ölçeklenebilirlik sorunları dikkate alındığında IOTA’nın farkı daha iyi anlaşılıyor.

VeChain (VET)

Çoğu kripto uygulama, merkezsiz bir dünyanın parçası olma temelinde piyasaya giriş yapmıştır. VeChain (VET) ise hem merkezi olmayan hem de merkezi finansın en iyi özelliklerini kullanmaya odaklanılarak tasarlanmıştır. Tedarik zinciri yönetimini iyileştirmek ve verileri kullanıcılar arasında optimal bir şekilde iletmek VeChain’in çıkış noktasını oluşturuyor. Bu özel amaç VeChain’e benzersiz özellikler kazandırdı. VeChain ağı üzerinden dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) ile nesnelerin internetinin (IoT) birleşmesi, işletmelerin operasyonlarını verimli ve düzenli hale getirdi. Böylece blok zinciri modeliyle tedarik zincirini düzene sokmak fikri, kripto teknolojiler ve fiziksel ürünlerin entegrasyonunu mümkün kıldı.

Helium (HNT)

Helium (HNT), yeni bir blok zinciri üzerine kurulmuş, hızlı büyüyen bir mobil ağ örneğidir. Kullandığı konsensüs algoritması (PoC) yenidir ve ağın en iyi şekilde çalışmasından sorumludur. Ağ, kablosuz cihazların birbirleriyle iletişim kurmaları için kapsama alanı sağlamaktadır. Ağı genişletmeye yardımcı olanlara ödül olarak, Helyum Ağındaki yerel simge HNT dağıtılmaktadır. HNT’nin arzı sınırsızdır.

Digibyte (DGB)

Digibyte (DGB), akıllı sözleşmeler ve dijital varlıklar oluşturabilen açık kaynaklı bir blok zinciridir. Uzun süredir piyasada olmasına rağmen pek dikkat çekmemiştir. Arkasında geliştirici bir ekip veya finansör bir kuruluş bulunmamaktadır. Gönüllü kullanıcılar tarafından geliştirilip desteklenmektedir. Digibyte, kendi topluluğu dışında bilinirliği olan bir proje değildir. Bununla beraber piyasaya tanıtıldığından bu yana yavaşta olsa sağlam bir ilerleme kaydetmiştir.

IOST (IOST)

IOST (IOST), PoB algoritmasına dayalı merkezi olmayan bir blok zinciri ağıdır. PoB mekanizması, güvenlik ve verimliliği aynı anda artıran bir protokoldür. Projenin arkasında üst düzey niteliklere sahip deneyimli bir ekip bulunmaktadır. Platformun para birimi IOST, Ethereum protokolüne dayanmaktadır.