Gemini Nedir, Ne İşe Yarar?

Gemini, kripto varlık ticareti ve depolama hizmetlerini sofistike bir ticaret platformunda birleştiren bir kripto borsasıdır


Gemini, kripto varlık ticareti ve depolama hizmetlerini sofistike bir ticaret platformunda birleştiren bir kripto borsasıdır. Borsa, kullanıcılar için 200 milyon dolarlık bir sigorta içeren depolama hizmetleriyle öne çıkıyor. Gemini, Harvard’da Mark Zuckerberg’in sınıf arkadaşları olan Amerikalı Winklevoss kardeşler tarafından kuruldu.

2014 yılında Cameron ve Tyler Winklevoss, Gemini borsasının lansmanını duyurdu, ancak Kasım 2015’e kadar ABD’nin New York kentindeki merkezinden hizmet vermeye başladı. 2016’ya kadar küreselleşti ve şu anda ABD, İngiltere, Kanada, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Japonya dahil 60’tan fazla ülkede hizmet sunuyor.

Eylül ayında, Gemini kripto para dünyasına ilk günlük Bitcoin açık artırmasını getirdi. Diğer borsalarda da bu açık artırma yöntemi kullanılmaya başlandı. Ardından Ethereum açık artırması eklendi. Binance ve diğer kripto para borsaları, kullanıcılarına Bitcoin gibi kripto para birimleri veya ABD doları gibi ulusal paralar karşılığında alım satım yapma olanağı sunuyor. Geminin sağladığı özellikler ise şunlardır:

  • Herkesin kolayca alım ve satım yapabileceği, API anahtarlarına ulaşabileceği, kredi kartı desteği olan ve kripto yatırımlarından pasif gelir elde edebileceği pratik ara yüzü ile kripto para ticareti yapabilirsiniz.
  • İşlemler 200 dolardan fazla olduğunda ücret %1.49 olarak belirlenmiştir. 200 dolardan az olan işlemlerin ücretleri 0.99-2.99 dolar arasında değişkenlik göstermektedir. Ayrıca her işleme ek olarak %0.50 oranında ücret tahsil edilmektedir. Kart depozitolarından ise %3.49 oranında ücret alınmaktadır. Banka transferleri için ücret alınmamaktadır.
  • Kullanıcılar, hesaplarını güvenli hale getirmek için iki faktörlü doğrulama, kısa mesaj ve uygulama doğrulaması, kullanıcı rolü yönetimi, donanım anahtarı ve adresleri beyaz listeye alma gibi önlemleri alabilir.

Eğer ABD’de ikamet ediyorsanız hesap açılışınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Gemini borsasına kayıt yaptırmak çok kolay. Ana sayfaya gidin ve Hesap Aç’a tıklayın. Formu tamamlayın ve kaydolun: adınızı, email adresinizi ve şifrenizi girin. Ardından, email adresinize gönderilen aktivasyon kodunu kopyalayın ve Gemini borsasına ilk sekmedeki alana yapıştırın.

Gemini kripto para borsası, ABD’nin New York eyaletinde ortaklaşa olarak kurulmuştur. Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşler tarafından tasarlanan bu borsa, eski Olimpik kürekçileri, yatırımcı ve Winklevoss Capital Management kurucuları olan iki Amerikalı tarafından güçlendirilmiştir. Winklevoss kardeşlerin HarvardConnection ya da ConnectU ve Guest of a Guest gibi sosyal ağ hizmetlerinin de kurucuları olduğu bilinmektedir.