Bybit Nedir, Ne İşe Yarar?

Merkezi Singapur’da bulunan bir kripto para borsası olan Bybit, 2018’de kuruldu


Merkezi Singapur’da bulunan bir kripto para borsası olan Bybit, 2018’de kuruldu. Ben Zhou, Kurucu Ortağı ve CEO’su olarak görev yapıyor. Hacim açısından dünyanın önde gelen borsalarından biridir. Bybit’in kripto ticaret platformu, herhangi bir hırsızlık veya dolandırıcılık vakasından etkilenmeyen yapıdadır. Bybit’in tipik bir kripto para ticaret platformu olmadığını bilmek önemlidir; borsa, kullanıcıların kripto para birimleri yerine türevler ticareti yapmasına olanak tanır.

Şirket, küresel alıcı ve satıcıların hizmetine yenilikçi ticaret çözümleri ve bulut madenciliği ürünleri sunuyor. Ayrıca, API desteği de sağlıyor ve gelişen dijital varlıklara güvenli bir platform sunma taahhüdünü sürdürüyor. Bybit, sürekli türev ticareti, marj ticareti, akıllı ticaret sistemi ve son teknoloji fiyatlandırma sistemi sunan, gözde kripto türev borsalarından biridir. Bybit içinde ticaret yaparken, kullanıcılar kripto para birimleri takas etmez. Bunun yerine, bu kripto para birimleri ile ilgili sözleşmeler alınır ve satılır.

Bybit Launchpool Nedir?

Bybit Launchpool, kullanıcıların mevcut kripto varlıklarını stake ederek ücretsiz token kazanmalarını sağlayan bir platformdur. Kullanıcılar, başlattıkları staking işlemini herhangi bir süre sınırlaması olmadan istedikleri zaman iptal edebilirler. Diğer bir deyişle, istedikleri zaman tokenlerini geri alabilirler. Staking, bilindiği üzere kullanıcıların bir platform üzerinden pasif gelir elde etmelerini sağlayan bir gelir yöntemidir. ‘Stake’ terimi, POS (Proof Of Stake) mekanizması ile birlikte kullanılmıştır. Bu işlem, mevcut kripto varlıklarının kullanıcı cüzdanlarında kilitlenmesini ve pasif gelir elde edilmesini sağlar.

Bybit Avantajları ve Dezavantajları

Bybit, dünyanın en popüler borsalarından biridir. Borsanın artıları ve eksileri şunlardır:

Avantajlar

  • Bybit’e çok sayıda ülkeden erişilebilir.
  • Gerekli tüm özelliklere ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip mobil uygulaması mevcuttur.
  • 7/24 müşteri hizmetleri desteği sunar.
  • Alım satım ücretlerinin düşük olması nedeniyle rağbet görmektedir.
  • Bybit, güçlü sistemler üzerine inşa edilmiş sağlam bir güvenlik duvarına sahiptir.

Dezavantajlar

  • Çevrimiçi bazı olumsuz geri bildirimler almaktadır.
  • Kripto para birimleri sınırlı sayıda listelenmektedir.
  • Yeni başlayanlar için önerilmez.

Yukarıdaki listeden de anlaşılacağı üzere borsanın pek çok avantajı mevcut. Ancak yazımızın başında da vurguladığımız gibi bir miktar tecrübe kazandıktan sonra platforma dahil olmanız daha faydalı olacaktır.