GSM devinin kaynaklarını kullanarak Bitcoin üretti, yakalandı!

Amerika’da yaşanan Bitcoin olayında bir Amerikan vatandaşının ABD’nin en büyük operatörlerinden birisi olan T-Mobile’ın sistemlerini ele geçirerek bir süre boyunca Bitcoin madenciliği yaptığı ortaya çıktı


Amerika’da yaşanan Bitcoin olayında bir Amerikan vatandaşının ABD’nin en büyük operatörlerinden birisi olan T-Mobile’ın sistemlerini ele geçirerek bir süre boyunca Bitcoin madenciliği yaptığı ortaya çıktı. Olağanüstü güç gerektiren ve oldukça fazla enerji tüketimi sonucunda yapılabilen Bitcoin madenciliğinin yaşı açıklanmayan adam tarafından herhangi bir enerji ve para harcanmadan direkt olarak T-Mobile sistemlerinin 700 MHz frekansının kullanılarak yapıldığı açıklandı.

T-Mobile yetkilileri 700 MHz frekansının olmamasına rağmen sistemlerin bu bandı gördüğünü ve bunun üzerine yapılan araştırmalarda bu bandın aşırı derece enerji ve güç harcadığını fark etti. Bunun ardından harekete geçen ekipler, sistemi ele geçiren kişinin izini bulmayı denediler, bir süre sonra sistemdeki açık kapatıldı ve hemen ardından sisteme sızan adamın bilgileri T-Mobile yetkilileri tarafından ele geçirildi.

Yasal Olarak Dava Açtılar

Sistemlerine sızan kripto para madenciliği adına sistemlerini kötü kullanan adam ile ilgili olarak T-Mobile‘ın kurumsal olarak yasal girişimleri başlattığı, ancak bazı güvenlik önlemleri almadan 700 MHz frekansının tekrar açılamayacak olduğu açıklandı. Konu hakkında yetkililerin herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

[BitcoinTicker]