Tesla sunucuları kripto para saldırısına uğradı!

RedLock isimli güvenlik firması tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla’nın bulut sunucusu sistemlerinde bir süre önceden beridir olduğu öğrenilen açık kullanılarak sunucu sistemlerine sızıldığı ve bunun ardından sistemlerin BTC madenciliği için kullanılabilir hale getirildiğini ifade etti....


RedLock isimli güvenlik firması tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla’nın bulut sunucusu sistemlerinde bir süre önceden beridir olduğu öğrenilen açık kullanılarak sunucu sistemlerine sızıldığı ve bunun ardından sistemlerin BTC madenciliği için kullanılabilir hale getirildiğini ifade etti. Bitcoin madenciliği yapmak için sisteme erişebilecek olan kötü niyetli hackerların sistemi rahatlıkla kullanabilmesinin arkasında yatan neden olarak ise sistemin açıklar dolayısı ile işlemci ve ekran kartı gibi güçlerini aynı anda kullanmaya izin vermesinden kaynaklandığı ifade edildi. Ancak sistemin belirli sınırlamalar dolayısı ile madenciliği yapmaya izin vermediği ifade edildi.

Tesla Açığı Kapattı

RedLock güvenlik şirketi yetkilileri, sorunun derhal Tesla yetkilileri ile paylaşıldığını ve önlemler alınması için uyarıda bulunulduğunu açıkladı. Bu sayede açığın giderildiği belirtilirken, yapılan bir diğer açıklamada ise sistemin bu açık ile karşılaşmasının nedeninin Tesla sunucularının hackerların madencilik saldırılarına maruz kalmasından ötürü kaynaklandığı belirtildi. Tesla tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, şirketin sunucularının üst düzeyde korunduğu belirtildi. Amazon ve Google başta olmak üzere dünyada birçok sunucu şirketi sunucuların korunması adına çok ince detaylara dahi dikkat ederek önlemler alıyorlar.

[bitcointicker]