Bitcoin zengini ”hırsızlık” ile suçlanıyor!

Bir süre önce basında yer alan ve bir süreden beridir hakkında ”Bitcoin’in kurucusu” olduğu iddiaları tekrar alevlenen Craig Wright isimli Bitcoin milyarderi, yakın zamanda eski iş ortağı tarafından 5 milyar dolarlık Bitcoin’i çalmakla suçlandı


Bir süre önce basında yer alan ve bir süreden beridir hakkında ”Bitcoin’in kurucusu” olduğu iddiaları tekrar alevlenen Craig Wright isimli Bitcoin milyarderi, yakın zamanda eski iş ortağı tarafından 5 milyar dolarlık Bitcoin’i çalmakla suçlandı. Kendisinin Bitcoin kurucusu olduğunu iddia eden ve sürekli olarak bu ifadelerini tekrarlayan Wright, Bitcoin üretimi konusunda eski iş ortağı ile birlikte ciddi işlere imza attı.

550 bin dolar ila 1.5 milyar dolar arasında Bitcoin üretimi yapan ikilinin, daha sonrasında artan Bitcoin fiyatları ile birlikte olağanüstü seviyede Bitcoin zengini oldukları, daha sonrasında ise birbirlerinden yollarını ayırdıkları öğrenildi.

Kleiman Öldü, Ailesi Dava Açtı

Craig Wright’ın ortağı Kleiman ise öldükten sonra Bitcoin kayıtlarının değiştirildiği, bu sayede 10 milyar doları aşan Bitcoin servetinin 5 milyar dolarlık kısmının kendilerine iade edilmesi gerektiğini savundu. Kleiman ailesi tarafından ABD’nin Florida eyaletinde açılan davaya bakacak olan savcının dosyasında Craig Wright‘ın vergi borçları ve bir takım sorunlar, şirketin giderleri için milyarlarca dolarlık Bitcoin harcadıklarını, bundan dolayı ellerinde bu kadar fazla Bitcoin’in bulunmadığını belirttiği öğrenildi.

[bitcointicker]