Bill Gates, kripto paralara karşı uyardı: Çok riskli!

Dünyanın en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden Microsoft‘un kurucusu Bill Gates, yaptığı son açıklamayla kripto paralara pek de sıcak bakmadığını gösterdi


Dünyanın en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden Microsoft‘un kurucusu Bill Gates, yaptığı son açıklamayla kripto paralara pek de sıcak bakmadığını gösterdi.

Reddit‘te düzenlenen “Herhangi bir şeyi sor” etkinliğine katılan Gates, kullanıcılardan gelen bir soruya verdiği cevapta kripto paraların asıl özelliğinin ürün satın alan kişilere anonimlik tanıdığını ve bunun gerçekten zararlı olabileceğini söyledi.

Kripto paralar öldürüyor!

“Hükümetlerin kirli para aklama, vergi kaçırma ve terörist organizasyonları fonlama faaliyetlerini bulabiliyor olması iyi bir şey” diyen Gates sözlerine şöyle devam etti: Ancak şuan için kripto paralar daha çok fentanil ve benzeri uyuşturucuları satın almak için kullanılıyor. Dolayısıyla kripto paralar insanların ölümüne yol açıyor.

“Kağıt paralar da yasadışı işlerde kullanılıyor, ama…”

Ancak Bill Gates’in bu açıklamasına tepki gecikmedi. Bir Reddit kullanıcısı, halihazırda kullanılan fiziki kağıt paraların da bu tür yasadışı faaliyetlerde kullanılabileceğini hatırlatınca Gates kendini “Kripto paraları bu tür işlerde kullanmak çok daha kolay” diyerek savundu.

Bitcoin ve Ethereum gibi para birimlerini yaylım ateşine tutan Gates, “Evet, kirli paralar da yasa dışı işlerde kullanılıyor ama bu paraları transfer edebilmek için fiziki olarak orada bulunmanız gerekir. Bu da adam kaçırma gibi suçlarda ödeme almayı çok daha zorlaştırır” dedi.

Öte yandan Bill Gates, kripto para yatırımcılarını spekülasyon dalgalarına karşı uyararak “Uzun vadeli yatırımcıları çok fazla risk bekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

[fat_coincap id=”5″]