Tom Lee’den Bitcoin Açıklaması

Tom Lee, Bitcoin ile ilgili olarak son dönemde açıklamaları ile gündemi üzerine çekmeyi başarıyor


Tom Lee, Bitcoin ile ilgili olarak son dönemde açıklamaları ile gündemi üzerine çekmeyi başarıyor. Kripto paraların gelecekte çok daha iyi seviyeye erişecek olduğunu ve daha fazla insanın kripto para kullanmaya başlayacak olduğunu iddia eden Tom Lee, “Gelir vergilerine tabii olan borsaların üzerinde ABD yargılarına göre bir satış baskısı olduğuna inanıyoruz. Birçok borsanın 2017’de 1 milyar dolardan fazla geliri oldu ve dolar yerine Bitcoin veya Ethereum gibi değerlerle çalıştılar- hatta vergi yükümlülüklerini yerine getirmek adına BTC/ETH satıyorlar.” dedi.

Kripto paraların vergi yükümlülüğü ile ilgili olarak daha fazla para kazanıldığını ve vergi yükümlülüğünün geçerli olabilecek olduğuna dair sinyal veren Lee, bu konuda kendisinin “Düzenlemeyle alakalı riskler hala geçerli. Ayrıca duygular, Bitcoin Yoksulluk Endeksimiz tarafından ölçüldüğü üzere hala berbat halde.” düşüncesinde olduğunu açıkladı.

Vergi Yasaları Hazır

Bitcoin ve diğer kripto paralardan vergi alınmasına yönelik alınan önlemler ve yapılan açıklamalar dikkat çekerken, Türkiye’de Bitcoin üzerinden şu aşamada vergi alınmasına yönelik bir düzenleme ve yasal işlem yapılmıyor. Sadece bazı ülkelerde kripto paralara vergi düzenlemesi getirilmiş ve bu düzenlemeler ile vatandaşlar gelirlerinin %25 gibi bir kısmına varan oranlarda vergi ödemeye mahkum edilmişti.