Bitcoin Madenciliği Yangınları Arttı

Bitcoin madenciliği dolayısı ile tüm dünyada yangınların arttığı gözle görülür bir durum haline geldi


Bitcoin madenciliği dolayısı ile tüm dünyada yangınların arttığı gözle görülür bir durum haline geldi. Türkiye dahil tüm ülkelerde sebebi belirsiz yangınlar ve Bitcoin madenciliği dolayısı ile çıkan yangınlar hükümetleri ve itfaiye ekiplerinin ise gündeminden düşmüş değil. ABD’de buna karşı önlemler alındığı bilinirken, yurtlarda ve bazı kapalı alanlarda madencilik faaliyetleri yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmiyor.

Bununla birlikte madencilik dolayısı ile en fazla yangınların Asya ülkelerinde yaşandığı bilinmekte. Güney Kore, Çin ve Japonya‘da Bitcoin madenciliğinin en yüksek seviyede olması ve sürekli olarak yeni rekorlar kırması dolayısı ile yangınların en fazla bu ülkelerde yaşandığı biliniyor.

Türkiye’de ve ABD’de Yangınlar En Minimum Seviyede

ABD ve Türkiye’de Bitcoin madenciliğinden ortaya çıkan yangınların en minimum seviyede olduğu belirtilirken, basına yansıyan haberlerde ve yapılan araştırmalarda da Türkiye’nin en fazla Bitcoin kullanan ülkelerden bir tanesi olmasına rağmen yangınların son derece az olması madencilik alanında az üretim yapılması ve genelde ufak çaplı üretimlerin yapılmasından dolayı olduğu tahmin edilmekte. Çin’in ise madencilik dolayısı ile yangınlarda ilk sırada olduğu düşünülüyor.