Bitcoin’de Long’lar Son 9 Ayın En Yüksek Seviyesinde! Şimdi Ne Olacak: İşte Analist Görüşleri

Quantum Economics‘in kurucusu ve Lisanslı Portföy Yöneticisi Mati Greenspan, Bitcoin’deki long pozisyonlarının sayısının 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını ve Şubat 2019’daki yani Bitcoin’de boğa koşusu başlamadan önceki seviyelerini test ettiğini belirtti


Quantum Economics‘in kurucusu ve Lisanslı Portföy Yöneticisi Mati Greenspan, Bitcoin’deki long pozisyonlarının sayısının 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını ve Şubat 2019’daki yani Bitcoin’de boğa koşusu başlamadan önceki seviyelerini test ettiğini belirtti.

Aynı zamanda, BTC satıcılarının sayısı azalıyor ve şimdiye kadarki en düşük seviyelerine yakın görünüyor. Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan eski eToro analisti şunları kaydetti:

    Piyasanın bu son gelişmelerin ardından düşündüğü çok açık! Bitcoin long pozisyonları (mavi çizgi) Şubat ayından bu yana en yüksek seviyedeyken, Bitcoin short pozisyonları (turuncu) şimdiye kadarki yılın en düşük seviyelerine yakın.

Kripto para piyasası, geçen haftaki çöküşün hızı göz önüne alındığında şu anda normalden daha temkinli. Bitcoin, psikolojik 8.000 dolar desteğinin altına düştükten sonra, yatırımcıların aklında hep “Acaba Bitcoin 6 bin dolara kadar geriler mi?” sorusu vardı.

Tone Vays Uyardı

Önde gelen analist Tone Vays ise bir diğer Bitcoin analisti Willy Woo ile piyasanın durumunu tartışırken, takipçilerini uyarmayı da ihmal etmedi. Tone Vays, takipçilerine kripto para piyasası güçlü dönüş sinyalleri verene kadar piyasadan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bitcoin geride bıraktığımız Haziran ayında 13.800 doları gördüğünde Tone Vays şaşırtıcı bir şekilde ortaya çıkmış ve ayı sezonunun henüz sonlanmadığını Bitcoin’in 5.800 dolara gerileyeceğini iddia etmişti.

Satış Baskısı Püskürtüldü

Bitcoin’de long pozisyonlarındaki artış satış baskısını şu an için geri püskürüyor gibi görünüyor. Short pozisyonundaki satıcıların pozisyonlarını kapatmaları önümüzdeki günlerde Bitcoin’i yeniden 8 bin dolar seviyelerine taşıyabilir.