Şifresini Unutan Bir Yatırımcı 13 Milyon Dolar Değerinde 1.800 BTC’nin Bulunduğu Cüzdanına Erişemiyor

Lumanubrecon adlı bir Reddit kullanıcısı, kripto para cüzdanının şifresini unuttuğunu ve bu nedenle içerisinde 13 milyon dolarlık 1.800 BTC’nin bulunduğu cüzdanına erişemediğini iddia ediyor


Lumanubrecon adlı bir Reddit kullanıcısı, kripto para cüzdanının şifresini unuttuğunu ve bu nedenle içerisinde 13 milyon dolarlık 1.800 BTC’nin bulunduğu cüzdanına erişemediğini iddia ediyor.

Brain Wallet

Reddit’te yaptığı paylaşımda, sahip olduğu Bitcoin’leri 2016 yılında Brain Wallet adlı dijital cüzdan sağlayıcısında depoladığını belirten Lumanubrecon,  o dönemdeki şifresini kullanarak cüzdanına erişmeye çalıştığını ancak bu girişiminde başarısız olduğunu kaydetti. Lumanubrecon‘un Reddit’teki paylaşımı şu şekilde:

Bitadrress.org tarafından oluşturulan Brain wallet cüzdanımda 2016 yılında 1.800 Bitcoin depoladım. Şifreyi ezberlemenin yanı sıra ayrıca bir kitaba not ettim. Ancak şimdi cüzdanıma giriş yapmak istediğimde adresim oluşmuyor. Bu cüzdandaki Bitcoin’lerimi hala görebiliyorum. Belki yanlış ezberledim. Çok fazla kombinasyon denedim ama yine de doğru şifreyi bulamadım. Son umudum, bu süre zarfında MacBook’umu kullanarak yazdıklarımı izleyebilecek birini bulabilmek.

İddia Gerçeği Yansıtmıyor Olabilir

Yapılan incelemeler sonrasında elde edilen bilgilere göre 2016’da oluşturulan ve içerisinde 1.800 BTC bulunan sadece 3 cüzdanın bulunduğu tespit edildi. Bu cüzdanlara son girişlerin 2019 yılının Temmuz ayında yapılması söz konusu paylaşımın gerçeği yansıtmadığı iddialarını da güçlendirdi. Söz konusu gönderi ise Reddit tarafından “FAKE” yani sahte haber olarak işaretlendi.