Uzun Süreden Beri Beklenen Saklama Platformu: Komainu

Global yatırım bankası Nomura, bitcoin cüzdan üreticisi Ledger ve ünlü kripto para şirketi CoinShares, kurumsal düzeyde saklama platformu Komainu’yu geniş bir pazara sundu. Komainu, eski finansal teknolojiyle sorunsuz bir şekilde entegre olabilecek ilk hibrit kurumsal düzeyde...

komainu

Global yatırım bankası Nomura, bitcoin cüzdan üreticisi Ledger ve ünlü kripto para şirketi CoinShares, kurumsal düzeyde saklama platformu Komainu’yu geniş bir pazara sundu. Komainu, eski finansal teknolojiyle sorunsuz bir şekilde entegre olabilecek ilk hibrit kurumsal düzeyde saklama platformu olarak tanıtıldı.

CoinShares, 2018 yılında güvenlik ve iş gereksinimlerini karşılamak için kendi çözümlerini geliştirmeye karar verdi. Bunun için önce mevcut saklama ürünlerini inceledi. CoinShares CEO’su Jean-Marie Mognetti’nin liderliğindeki platform, Jersey Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından düzenleniyor.

Mognetti, platformun yılın başından beri belirli müşterilerle çalıştığını açıkladı. Platformu dört ila beş ay boyunca sınırlı sayıda müşteri ile denediklerini söyleyen Mognetti, şimdi sırada yeni müşterilerin olduğunu ifade etti.

Amaç: Kendi Yollarına Öncülük Etmek

Muhasebe CEO’su Pascal Gauthier, daha köklü finansal firmaların velayet çözümlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. “Kurumlar, dijital varlıkların velayeti söz konusu olduğunda uyum ve güvenlik arıyor. Uygun güvenlik sağlanmadan, kurumların dijital varlıkları, kendilerine karşı silahlandırılıyor. ” ifadelerini kullandı.

Mognetti, “Komainu, kurumsal müşterilerin varlıklarının güvenli ellerde olduğundan emin olmalarını sağlamak için finansal uzmanlık ve yetenekler getirerek bu alandaki boşluğu dolduruyor.” dedi.

Komainu yöneticileri arasında Credit Suisse Group AG’den Kenton Farmer ve Hermes Fund Managers, Banco Santander’den Andrew Morgill ve Credit Suisse, Brevan Howard ve UBS’den Susan Patterson da bulunuyor.