Ripple CEO’su Brad Garlinghouse Kimdir?

Brad Garlinghouse, Ripple’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu üyesidir

brad garlinghouse

Brad Garlinghouse, Ripple’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu üyesidir. Ripple’dan önce Brad, dosya işbirliği hizmeti Hightail’in CEO’su olarak görev yapıyordu. 2009’dan 2012’ye kadar AOL’de Tüketici Uygulamaları Başkanı olarak görev yaptı ve bundan önce Yahoo’da kıdemlı başkan yardımcısı da dahil olmak üzere 2003’ten 2009’a kadar çeşitli yönetici pozisyonlarında bulundu.

Brad, kariyerinin başlarında Dialpad Communications CEO’su olarak VoIP endüstrisine öncülük etmeye yardımcı olmıuştur. Kendisi halen OutMatch Yönetim Kurulu’nda görev yapmakta olup Ancestry.com ve Tonic Health’de yönetim kurulu pozisyonlarında da bulunmuştur.

Bradley Kent “Brad” Garlinghouse, finansal teknoloji şirketi Ripple Labs’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu üyesidir. Daha önce Hightail’in (eski adıyla YouSendIt) CEO’su ve Başkanıydı. Hightail’den önce, AOL ve Yahoo’da görev yapan Garlinghouse, teknoloji sektörünün bilinen isimleri arasında yer alıyor. Garlinghouse 6 Şubat 1971’de ABD / Topeka, Kansas’ta doğmuştur. Garlinghouse, Kansas Üniversitesi’nden ekonomi alanında lisans ve Harvard Business School’dan MBA derecesine sahiptir.

ripple brad garlinghouse

Kariyeri

Garlinghouse, 2000-2001 yılları arasında Dialpad’e CEO olarak katılmadan önce @Home Network’te ve @Ventures’te GP olarak görev yapmıştır. 2003-2008 yılları arasında Yahoo’da Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Garlinghouse, Yahoo’da oldukça önemli noktalarda çalışmalar yürütmüştür.

Popüler isim Yahoo’dan sonra Silver Lake Partners’da Kıdemli Danışman olarak görev yapmış ve ardından 2009’dan 2011’e kadar AOL’de Tüketici Uygulamaları Başkanı olarak görevde bulunmuştur. Garlinghouse daha sonra Hightail’e katımış ve Eylül 2014’e kadar CEO olarak görev yapmıştır. Ünlü isim daha sonra şirketten yaşanan bir anlaşmazlığın ardından ayrılmıştır.

Garlinghouse daha önce Animoto’da yönetim kurulu pozisyonundaydı. Garlinghouse, Ripple’a Nisan 2015’te COO olarak katıldı ve o zamanki CEO ve kurucu ortak Chris Larsen’e rapor verdi. Aralık 2016’da ise CEO görevine terfi etti.

Aralık 2019’da Garlinghouse, Ripple’ın Tetragon, SBI Ventures ve Route 66 Ventures’tan 200 milyon dolarlık C serisi finansman turu topladığını duyurdu. 2020’de Garlinghouse, XRP kripto para biriminin satışlarından elde edilen gelire sahip olmasaydı Ripple Labs’ın para kaybedeceğini kabul etti.

2018 ve 2019’da Garlinghouse, birçok kez SWIFT mesajlaşması için yayınlanan hata oranının en az %6 olduğunu iddia etti. London School of Economics Business Review tarafından yayınlanan bir araştırma ise bunun doğru olmadığınu gösterdi.

brad garlinghouse

AOL’deki İş Hayatı

Zamanında Tüketici Uygulamaları Başkanı ve AOL’un Silikon Vadisi operasyonlarının başkanı olarak görev yağan Garlinghouse, AOL’un yeniliğe ve en önemlisi tüketiciye yeniden odaklanmasıyla ilgili sorumluluğu yönetmiştir. Eylül 2009’da AOL’ye katılmasıyla beraber şirketin AOL Mail ve AIM gibi iletişim ürünlerinin küresel erişimini genişletme ve ayrıca şirketin mobil ve sosyal stratejisini ve eski istemci ve araç çubuğu ürünlerini yeniden canlandırma çabalarında bulunmuştur. Garlinghouse, AOL’un Tüketici Uygulamaları işinin büyümesiyle ilgili sorumluluklarına ek olarak, şirketin risk sermayesi kolu olan AOL Ventures’ın West Coast liderliğini de yapmıştır. O zamanlar Garlinghouse AOL’de gerçekten başarılı bir şirket ekip oluşturduklarına inanıyordu. Bu yüzden, üst yönetim ekibinin bir parçası olarak günlük sorumluluklarına ek olarak, Brad, insanların düşünme ve şirketteki günlük rollerine yaklaşımlarını sürekli olarak sorgulayarak AOL’de kazanan bir kültür yaratma olgusuna inanılmaz derecede odaklanmıştı.

Silver Lake Partners ve Yahoo Dönemi

Garlinghouse, AOL’ye gelmeden önce Silver Lake Partners’da Kıdemli Danışman olarak çeşitli potansiyel satın almalar konusunda şirket içi danışman olarak hizmet veriyordu. Bundan önce GArlinghouse, Yahoo’da yaklaşık altı yıl geçirmiştir. Kendisi Yahoo’da son olarak İletişim ve Topluluklardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Onun liderliğinde Yahoo! Mail, 3. sırada yer aldı ve tüm rakiplerine önemli bir fark attı. Garlinghouse’ın liderliğinde şirketin mesajlaşma hizmeti de bu pazarda lider konuma yükseldi. Garlinghouse ayrıca şirketin Flickr fotoğraf paylaşım hizmetini ve Yahoo! Gruplar hizmetini de yönetti.

Ünlü isim Yahoo’dan önce ise Dialpad.com Inc.’in CEO’suydu ve şirketin tüm faaliyetlerinden, finansından, satışından ve pazarlamasından sorumluydu. Ayrıca @Ventures’da Genel Ortak, @Home, Inc.’de Medya Geliştirme Kategori Müdürü ve SBC Communications’da Müdür olarak görev yaptı.

brad garlinghouse

Ripple Dönemi

Garlinghouse, CEO olmadan önce Ripple’a 2015 yılında operasyon müdürü olarak işe başladı. Garlinghouse,  diğer tipik endüstrilerden sıyrılan bir şirkette nasıl çalışmak istediğini şu sözlerle açıklıyor:

“Silikon Vadisi’nde pek çok ilginç şey döndüğünü düşünüyorum. Etrafıma bakarken, bana göre, blok zinciri ve kripto dünyasında olanlar önemli bir hareket. Kriptoda ve Ripple’da neler oluyor? Ödemeler açısından küresel ticaretin yönetilme şeklini temelden değiştirme fırsatımız var. Başarılı olursak, bu bir dönüşümdür. Evrende kendi küçük çukurumuzu açmamızı sağlayacaktır.”

Ekim ayında şirket, 100’den fazla finans kurumunun Ripple’a ait bir kurumsal blok zinciri ağı olan RippleNet’e katıldığını duyurdu. Şirketin küresel ağına katılan üyeler arasında Credit Agricole, BBVA, UniCredit, Standard Chartered, UBS ve National Bank of Abu Dhabi gibi üyeler bulunmakta. Garlinghouse, bu başarı hakkında ise şöyle konuşuyor:

“Şimdiye kadar son derece şanslıydık, birçok müşterimiz var. Bence bununla ilişkili ağ etkileri göz önüne alındığında, katılımın değerinin ağdaki düğüm sayısına göre artmaya devam ettiği bir dönüm noktasına ulaştığımızı düşünüyoruz. Bu katlanan bir değer artışına işaret.”

brad garlinghouse