Binance Pay Nedir, Nasıl Kullanılır?

Binance Pay Nedir


Binance Pay Nedir?

Binance Pay, Binance Uygulamasında temassız, ve güvenli bir kullanıcıdan kullanıcıya kripto para birimi ödeme özelliğidir. 2021 içerisinde Binance Pay sessiz bir şekilde piyasaya sürüldü. Binane Pay hizmeti artık kullanıcıların herhangi bir ücret ödemeden dünya çapında kripto ödemeleri gerçekleştirmesine, göndermesine ve almasına olanak tanıyan ödeme ve cüzdan işlevlerine sahip bir platform.

Binance, ödemelerin kolay, rahat ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak, kripto paraların benimsenmesi ve faydayı artırarak kriptoyu insanların günlük hayatlarının daha fazla bir parçası haline getirmek için bu ödeme sistemini başlattı. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Binance Pay’in ödemelerin geleceğine doğru bir adım daha ilerlediğini ve kriptonun para özgürlüğü potansiyelinin faydalarını daha fazla fark ettiğini belirtiyor. Bu yüzden kripto paraların günlük hayatta ödemelerde kullanılması ve bunun normalleşmesi kripto paraların tam anlamıyla benimsenmesinde önemli bir rol oynuyor.

CZ “Geleneksel ödeme altyapısı hizmetleri, yüksek işlem ücretlerine sahip; Bu ödeme ürününü geleneksel finansın birçok sorunu ve sınırlamasından birini çözmenin bir yolu olarak görüyoruz. Finans sistemi kriptonun ihtiyacı olan daha büyük küresel nüfusa fayda sağlayan bu değişimin merkezinde olduğu dijital bir dünyaya ve ekonomiye doğru ilerliyor.” sözleriyle ödeme sistemlerinin önemini vurguladı. CZ sözlerine “Binance Pay, kripto yolculuğunu tamamlamak ve özellikle dijital ödemelerin herkesin günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası olmaya başlamasıyla birlikte, insanların kripto paraları kullanmalarına olanak tanımak için uzun vadeli geliştirmemizin bir parçası olacak” diye devam etti.

Binance Pay’in Özellikleri

2021 Şubat ayında Binance, yalnızca eşler arası ödemeler için Binance Pay’in beta sürümünü yayınladı. Bu aşamada yaklaşık 250.000 kullanıcı etkileşime girdi ve Binance Pay’i deneyimledi. Bugün Binance Pay, hem eşler arası ödemeler hem de satıcı tabanlı işlemler için kullanılabilir.

Ödeme yapma ve Ödeme Alma Seçenekleri

Binance’deki bu yeni ödeme platformu, kullanıcıların ve tüccarların tercih ettikleri ödeme seçeneklerini seçmelerine olanak tanır. Desteklenen 30’dan fazla para birimi ile Bitcoin, Ethereum, BNB ve daha fazlasında ödeme yapılmasını ve ödeme alınmasını mümkün kılar. Binance Pay ile kullanıcılar, ödeme yapmak istedikleri para birimlerinin sırasını seçebilirler. Kullanıcılar, Binance Pay ve kişisel spot cüzdanları arasında anında kripto paralarını aktarabilir veya istedikleri bankaya para çekebilirler.

Ödemeler Çevrimiçi veya Şahsen Kabul Edilebiliyor

Kullanıcı ister bir e-ticaret işletmesi ister restoran işletiyorlar olsun, Binance Pay ile kripto ödemelerini kabul edebilir. Binance Pay’in tüccar API’leri, kullanıcıların müşterilerine sorunsuz bir ödeme deneyimi sunarken QR kodlarını kullanarak çevrimiçi ödemeleri veya yüz yüze ödemeleri işlenmesini de sağlıyor.

Günümüzde Binance Pay kullanıcıları Binance Pay’i entegre eden ilk tüccar olan Travala.com’da 3.000.000’dan fazla seyahat ürünü rezervasyonu yapabilir. Binance Pay Merchant programı yoğun ilgi nedeniyle, şu anda ilk gelen ilk hizmet alır esasına göre çalışmaktadır.

Binance Pay’in desteklediği kripto paralar şöyle sıralanıyor:
BTC, BNB, BUSD, ETH, ADA, ATOM, BCH, DASH, DOGE, DOT, EOS, ETC, FIL, HBAR, LINK, LTC, MATIC, NEO, PAX, QTUM, TRX, TUSD, UNI, USDC, VET, WRX, XLM, XMR, XRP, XTZ, ZEC, USDT, FRONT, STRAX, ONE, EGLD ve SXP.

Binance Pay Nasıl Kullanılır?

Binance Pay şu anda Binance.com üyelerine hizmet vermektedir. Bunun için öncelikle bir Binance.com üyeliğiniz bulunması gerekiyor. Binance.com üzerinden üyeliğinizi oluşturduktan sonra kimliğinizi belgelerle doğruladığınızda Binance Pay’i kullanmak için bir engeliniz kalmıyor.

Binance Pay bir uygulaması bulunuyor bu uygulamaya mobil cihazlar ile ulaşılabiliyor. Uygulamayı açmak için hesabınıza giriş yaptıktan sonra uygulama üzerinden Cüzdan semesine gelebilirsiniz. Ardından uygulama size spot, marjin, P2P gibi cüzdanlarınızı sıralayacaktır. Bu seçeneklerin arasından “Öde” seçeneğini seçtiğinizde Binance Pay’e yönlendirilirsiniz. Öde seçeneği için bir kullanıcı adı belirledikten sonra uygulama sizden Ödeme PIN’i belirlemenizi isteyecek. 6 haneli PIN’i belirledikten sonra Binance Pay ana ekranına ulaşırsınız. Bu ekran aşağıdaki gibi görünür.

Binance Pay cüzdanı.

Yatırma seçeneğinde kripto paralar ve fiat para birimleri bulunuyor. Türk Lirası da Binance Pay içerisinde yer alıyor. Dilerseniz cüzdanınıza bu seçenek ile yatırım yapabiliyorsunuz. Aynı şekilde Çekme seçeneğini kullanarak cüzdanınızdan dilediğiniz kripto para birimini ya da fiat para birimini çekebilirsiniz. Transfer seçeneğinde ise diğer Binance cüzdanlarınıza kripto para aktarımı yapabilirsiniz.

Binance Pay İle Ödeme Nasıl Yapılır?

Binance Pay ile ödeme yapmak için Binance mobil uygulaması ana sayfasında yer alan QR kod okuyucuyu kullanabilirsiniz.

Sağ üstte QR tarayıcı seçeneğini görebilirsiniz.

Ödeme QR’ını okuttuktan sonra size hangi kripto para ile ödeme yapmak istediğiniz sorulur. Ödeme yapmak istediğiniz kripto parayı seçebilirsiniz. PIN kodunuzu girdiğinizde ödenecek miktarı doğrulamanız istenir,  onay verdiğinizde ödemeniz gerçekleşir. Binance Pay’de ödemeler genellikle anında yapılır. Bazı durumlarda az da olsa gecikmeler yaşanabilir. Ödenen miktar cüzdanınızdan otomatik çekilir.

Ödeme almak için yukarıda belirttiğimiz QR okuyucuyu başlattıktan sonra aşağıda görebileceğiniz al seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Al seçeneğini seçtiğinizde uygulama size bir QR kodu oluşturur. Ödeme almak istediğiniz tutarı Tutar Ekle seçeneğine giderek belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda almak istediğiniz kripto parayı da seçebilirsiniz.

Binance Pay’de oluşturulmuş bir QR kodu.

Dilerseniz tutar girmeyebilirsiniz, ödeyen tutarı belirleyebilir. Ödeme yapacak taraf bu QR kodunu okuttuğunda aynı aşamalardan geçerek ödemesini yapabilir. Ödeme aldığınız tutar Binance Pay cüzdanınıza geçer.