Linear Finance (LINA) Nedir?

Linear Finance Nedir, Alınır Mı


Linear Finance Nedir, Alınır Mı?

Linear Finance, önde gelen likidite sorunlarını ve ekosistemi rahatsız eden pahalı gaz ücretlerini düzelterek merkezi olmayan finansmanı geliştirmek isteyen oldukça yeni bir blok zinciri projesidir. Linear Finance’in türev teklifleri ile kullanıcılar, ucuz ve hızlı sentetik varlık değişim platformunda bu sorunlardan kaçınabilir. Kullanıcılar, üstlenmek istedikleri risk ve maruz kalma düzeyini ifade etmek için çeşitli token portföyü kullanarak Linear ile kendi türev varlıklarını kolayca yaratabilirler.

Bu yeni sentetik varlık platformu, herkes için yeni getiri fırsatları sunuyor ve herkesin kişisel finansal hedeflerine uyacak şekilde özelleştirilebiliyor. Linear Finance tarafından kullanılan zincirler arası merkezi olmayan protokol, her tür sentetik finansal varlık için daha hızlı, daha güvenli ve daha uygun fiyatlı bir alışverişe olanak tanıyor.

Linear ekosisteminde LINA tokeni kullanılmaktadır. Token stake etme, yönetim, likidite madenciliği, işlem ödemeleri ve Linear Exchange’de oluşturulan sentetik varlıklar olan “Liquids” platformuna yatırım dahil olmak üzere çeşitli birincil kullanım durumlarını kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yazımızda Linear coin ve ekosistemi hakkında bilgilere göz atacağız.

Linear Finance’in Kullanım Alanları

Linear Finansın üç ana kullanım alanı vardır:

  • Daha Hızlı Fiyatlar: Kullanıcılar, fiyatları çok daha yüksek sıklıkta ve çok daha düşük oranlarda, oracles aracılığıyla yenileyebilir.
  • Düşük İşlem Ücretleri ve Hızlı İşlemler: Bu hem Ethereum blockchain’i hem de EVM uyumlu blok zincirlerini destekleyerek zincirler arası uyumluluk yaklaşımıyla sağlanır. Bu nedenle, kullanıcının yalnızca hem Ethereum tabanlı bir cüzdan hem de EVM uyumlu bir cüzdan sahibi olması gerekir. Linear, bu eylemi akıllı sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirebilir.
  • Yönetim: Yönetim tokeninin (LINA) sahipleri, sentetik varlık listeleri, dağıtım modelleri, oracle seçimi, rehin oranı vb. avantajlardan yararlanabilir.

Linear Finance Nasıl Çalışır?

Linear Finans kullanıcılarına gerçek finansal varlıklara dayalı çeşitli sentetik varlıkları basma ve ticaret yapma olanağı tanır. Kullanıcılar tarafından oluşturulan her sentetik varlık, ℓUSD stabilcoin tarafından teminatlandırılır. Fazla teminatlandırmanın kullanılması, siyah kuğu olayları da dahil olmak üzere aşırı dalgalanmalar yaşanan zamanlarında bile sistemin canlı kalmasını ve bozulmamasını sağlar. Kullanıcılar, bir ödül sistemi kullanarak sentetik varlıkları için aşırı teminatlandırma üzerinde uygun seviyeyi korumaya teşvik edilir. Enflasyon ödülleri ve takas ödülleri, sentetik varlıklara öngörülen ℓUSD seviyesini koruyarak kazanılabilir.

Bu orana rehin oranı veya basitçe p oranı denir. P oranının sürdürülmesi için teşviklerin kullanılması yoluyla, sistemin genel sağlığı da korunur. Lineer sistemdeki likidite havuzları bu işlemlerin karşı tarafıdır. Bu düzenleme, borsada sınırsız likiditeye ve siparişlerde sıfır kaymaya izin verir. Ek olarak, kullanıcıların tümü likidite havuzlarına katkıda bulunarak LINA ödülleri kazanabilir.

Linear’ın kendine ait bir borsası da bulunuyor.

Diğer yandan birkaç aylık testten sonra Linear Exchange, Şubat 2021’de yayına girdi ve o zamandan beri beklendiği gibi performans gösteriyor. Kullanıcılar borsayı stake etmek, ℓUSD basmak ve kendi sentetik varlıklarını oluşturmak ve takas etmek için kullanabilirler.

Ayrıcalıklar ve Özel Özellikler

Linear platformu, kullanıcılara her koşulda slippage koruması ve sonsuz likidite vaat ediyor. Aşağıda kullanıcıların Linear Finance platformunu kullanırken bekleyebilecekleri özelliklerden bazıları yer almaktadır:

  • Düşük işlem ücretleri ile hızlı işlemler: Bu özellikler piyasa yapıcı veya alıcı olsun tüm kullanıcılar için geçerlidir.
  • Ön çalıştırma yok: Borsada yapılan her işlem tüm kullanıcılar için şeffaf hale getirilmiş durumda. Bu, önden çalıştırmayı azaltır ve her ağ katılımcısının sistemik risklerini önler.
  • Ethereum tabanlı ancak zincirler arası uyumlu: Linear Finance zincirler arası uyumluluğa sahip Ethereum ağı üzerine kurulduğundan diğer DeFi projeleriyle birlikte çalışabilir. Binance Akıllı Zincir’e de zaten eklendi ve gelecek için başka zincirlere eklemesi planlanıyor.
  • Kullanıcıya özel seçenekler: Kullanıcılar, diğer tokenleri, emtiaları veya piyasa endekslerini kullanarak kendi risk-ödül oranlarını ve sistemlerini özelleştirebilir.
  • Çift zincir uygulaması: Tüm Linear platformu, iki farklı blok zinciri üzerine inşa edilmiştir ancak zincirler arası uyumluluk sayesinde birbirlerini tamamlarlar. Kullanıcılar için yalnızca Ethereum tabanlı bir cüzdan ve EVM uyumlu bir cüzdan açmaları gerekir.

Linear, iki blockchain’i otomatik olarak bağlamak için akıllı sözleşmeler kullanır. Böyle bir tasarımın aşağıdakiler gibi çeşitli faydaları vardır:

  • Maksimum DeFi desteği: LinearDAO ve LINA tokenleri Ethereum ve Binance Akıllı Zinciri temel alırken, EVM ve akıllı sözleşmelerin kullanımı, platformun diğer DeFi protokolleriyle etkileşime girmesini kolaylaştırır.
  • Karşılanabilirlik: Buildr ve Exchange, EVM uyumlu blok zincirlerin üzerinde akıllı sözleşmeler aracılığıyla çalışır. Bu, Linear’ın çok düşük gaz ücretleriyle likidite oluşturulmasını ve ticaretini desteklemesini sağlar.
  • Daha az ön çalışma riski: Diğer EVM uyumlu blockchain’ler için blok süresi onayı, Ethereum’dan çok daha hızlıdır. Bu, kullanıcıların oracle’ların yardımıyla neredeyse gerçek zamanlı fiyatlarla kendi likiditesini oluşturmalarına olanak tanır. Bu şekilde, borsayı önden çalıştıran kullanıcıların riski çok daha düşük olur.

Linear Finance Ortaklıkları

Geçtiğimiz aylarda Linear zincirler arası yetenekleri geliştiren, saklama hizmetleri ekleyen, ticareti otomatikleştiren ve borsada önden çalıştırmayı ele alan bir dizi ortaklık duyurdu. Bu önemli ortaklıklar aşağıdaki gibidir:

Nervos, ölçeklenebilirlik ve performanstan ödün vermeden güvenlik ve güvenilirlik sunan benzersiz bir katmanlı mimariye sahip açık kaynaklı bir blockchain’dir. İki kuruluş arasındaki işbirliği, Linear’ın zincirler arası yeteneklerini geliştirmeye ve Çin pazarına nüfuz etmeye odaklanıyor.

Moonbeam, Ethereum uyumlu bir akıllı sözleşme para zinciridir ve Linear’ın birlikte çalışabilirliğini artırmaya yardımcı olacak Polkadot ekosistemi ile Linear’ın bağlantı kurmasına yardımcı olan stratejik bir ortaktır.

Linear Finance’in stratejik ortakları.

Hex Trust, Linear’a kurumsal yatırımcılara güvenli, kurumsal düzeyde saklama hizmetleri sunma yeteneği vermek için bir saklama ortağı olarak eklendi.

3Commas kullanıcıların otomatik ticaret botları oluşturmasına yardımcı olan bir kripto para birimi ticaret platformudur. Ortaklık, “platformların ve araçların gelecekteki entegrasyonunu dahil etmek, operasyonları kolaylaştırmak ve daha geniş bir özellik ve teklif yelpazesine izin vermek” için kuruldu.

Linear Finance Ekibi

Linear’ın yaratılmasına yol açan vizyon, yatırım fırsatlarına kapsayıcı ve eşit erişimi kapsıyor. Kurucu ortaklar Kevin Tai ve Drey Ng, bu vizyonu iki yıldan kısa bir sürede gerçekleştirmek için finans ve tokenizasyondaki yeteneklerini bir araya getirdi. Kevin Tai, Linear Finance’in CEO’su ve kurucu ortağıdır. Asya’daki bankalar için teminatlı borç ve yapılandırılmış ürünler yapmanın yanı sıra kurumsal/mobil yazılım şirketleri için M&A anlaşmalarında deneyim sahibi.

Şirketin LinkedIn sayfasına göre, web sitesi sadece dört büyük yöneticiyi ve Lider Blockchain Geliştiricisini göstermesine rağmen, şu anda Linear Finance’te çalışan 11 kişi bulunuyor.