Steemit (STEEM) Nedir?

Steemit Ve Steem Nedir


Steemit Ve Steem Nedir?

Steemit içerik oluşturucularına ve küratörlerine kripto para biriminde ödeme yapan blok zinciri üzerine kurulmuş bir sosyal medya platformudur. Steem, mevcut sosyal medya platformlarıyla ilgili birçok sorunu çözme potansiyeline sahip eksiksiz bir ekosistemdir. Merkezi değildir, sansürden muaftır ve zamanınız için size ödeme yapar. STEEM ve Steem Dolar, içerik oluşturduğunuz, yorum yaptığınız ve oy verdiğiniz için sizi ödüllendirir.

Steemit Nasıl Ortaya Çıktı?

Reddit, İnternet forumlarında o kadar başarılı bir devrim yarattı ki, başlangıcından yaklaşık 15 yıl sonra hala zirvede. O zamandan beri birçok sosyal içerik toplama klonu var, ancak Steem bunların arasından sıyrılmayı hedefliyor. Steemit blok zinciri tabanlı olmasının yanı sıra, içerik oluşturuculardan oluşan oldukça büyük (ve bilgili) bir kullanıcı tabanına da sahiptir.

Steem kendi tokenlerini (Steem tokenleri, Steem Power ve Steem Dollars) kullanır ve içerik yönetim sisteminde (CMS) yerleşik bir cüzdana sahiptir. Steemit, Reddit’ten çok Medium ve WordPress gibi yayın platformlarına benzer ve finansal teşvikler yoluyla topluluk katılımını (yani yorumlar, beğeniler, paylaşımlar, trafik ve diğer SEO merkezli ölçümler) sağlamaya çalışır.

Dtube, Steem’in blockchain tabanlı video paylaşım platformu.

Steemit platformu, blok zincirindeki tek sosyal sistem değildir, ancak daha yerleşik platformlardan biridir ve o bir gün popüler olursa tüm interneti barındıracak şekilde ölçeklenebilir.

Hem Steem hem de Steem Doları kripto borsalarında alınıp satılabilir, ancak Steem Power blok zincirindeki web sitelerine özgüdür. Platformda tanıtılan gönderileri, yorumları ve diğer yetenekleri güçlendirmek için kullanılır. Her biri yeni rejim altında dijital bir varlık olarak yaratılır.

İçerik oluşturucuları ödüllendiren bu yeni ekonomi, internet’te devrim yaratıyor. Bu yazımızda Steem coin nedir ve özellikleri nelerdir inceleyeceğiz.

Steem Tokenleri Nedir?

Steem’in toplam 328.997.055 STEEM kaynağı var. Steem Dolar’ın (SBD) üst sınırı yoktur. Steem Power şu anda yalnızca daha sonra açık kripto para piyasasında işlem gören Steem için kullanılabilir. Kalabalıklar gelir ve influencerlar ödeme alırsa, platform kendi ivmesini kazanacaktır. Değilse, sosyal medya ve dijital para birimi için cesur bir girişim olacaktır.

Madencilik yerine, sitenin kullanıcılarına Steem tokenleri verilir. Steem para birimi, Steem Power sahiplerine, içerik oluşturuculara ve küratörlere airdrop olarak gönderilir. İçerik oluşturucular, içerik oluşturan blogcular, fotoğrafçılar, sanatçılar, şairler vb.’dir ve küratörler diğer kişilerin içeriğine oy verir ve yorum yapar.

Bir içerik oluşturucu olarak, ödemeniz Steem Doları ve Steem Power’ın bir karışımıdır. Bir içerik küratörü olarak, içerik oluşturucular tarafından tahsis edilen Steem Power yüzdesini kazanırsınız. Her iki durumda da, yarattığınız ve küratörlüğünü yaptığınız için ödüllendirileceksiniz. Bu para birimleri Steem cüzdanında saklanabilir veya daha sonra OpenLedger, Changelly ve Bittrex gibi borsalarda alınıp satılabilir.

Modern ana akım sosyal medya ağları gibi, Steem blok zinciri de Steem tabanlı bir YouTube klonu olan D.tube aracılığıyla videoyu da destekler. Steemit veya D.tube’u ziyaret ettiğinizde, bu kullanıcı ara yüzleri ile Medium, Reddit ve YouTube’un ara yüzleri arasında küçük bir değişiklik olduğunu hemen fark edeceksiniz. Görüntülemeler, beğeniler veya paylaşımlar gibi boş metrikleri göstermek yerine, her gönderinin kazanılan değeri dolar olarak gösterilir.

Bu, gönderiye net ve anında tanınabilir bir değere sahip dijital bir varlık gibi davranır.  Şeffaflık, reklam verenler, gerçek etkileyiciler ve yeni içerik oluşturucular için iyidir. Bu, profesyonel golfçülerin sezon boyunca ne kadar para kazandıklarına göre sıralanmasına çok benzer. İnsanların içerik oluşturucuların ve içerik küratörlüğünü yapan yıldızların gerçek kazançlarını görmeleri için çok şeffaf bir yol. En çok kazananların günde 10 milyon görüntüleme aldığını gösteren YouTube, D.tube’daki en iyi videoların yalnızca birkaç yüz dolar kazandığını gördüğünüzde perspektife alınır.

Steemit kripto para birimi kitlesel benimsenmeye bağlıdır ve merkezi olmayan sosyal medya ağı, sansürün halk için gerçek bir duygusal sıcak tartışma olduğu bir zamanda popüler bir seçenektir.

Steem Blockchain’inin Katma Değeri

Steemit, Inc, merkezi Virginia’da bulunan, NYC merkezli özel bir şirkettir. BitShares ve EOS‘un yaratıcısı Ned Scott ve Dan Larimer tarafından kuruldu. Steem blok zinciri yakında mevcut konsensüs algoritmasıyla birlikte Akıllı Medya Tokenleri protokolünde çalışacak.

Steem, token değerinin platformun değerine bağlı olduğu “appcoins” adı verilen bir kripto para birimi alt sınıfıdır. Kullanıcı tarafından oluşturulan bu içerik platformlarının çok büyük kullanıcı tabanları yok, ancak yaklaşık 1 milyon kullanıcıyla, çok sayıda günlük içerik oluşturuluyor ve bu da Steemit’in Alexa’da 1.335’lik küresel bir sıralamaya yükselmesine yardımcı oluyor. Bu iyi ve Steemit kripto para birimi için iyiye işaret.

Steemit Reddit benzeri forum sitesi.

Temel olarak, güçlü bir temel oluşturan web tabanlı bir dapp blok zinciridir. Bu, mahkemede Hulk Hogan ve Peter Thiel tarafından yok edilmeden önce Gawker’ın yarattığı gibi bir blog ağına katılmaya benzer. Bir appcoin için Steem, sadık bir kullanıcı tabanına ve Medium (Alexa’da 270. sırada), Reddit (Alexa’da 6. sırada) ve YouTube (Alexa’da 2. sırada) gibi platformlarla rekabet etmek için güçlü bir stratejiye sahiptir. Aynı zamanda saf bir appcoin değil, diğer uygulamaları da destekleyen bir hibrit sisteme sahiptir.

Bu uygulamaya bağlı model, bazı yatırımcıları geri çevirebilir, ancak HuffPost ve Buzzfeed gibi büyük yayıncılar tarafından ücretsiz içerik için çıkarılmaktan bıkmış bir topluluk için bir nimet sayılabilir. Bir SEO oyunu olarak Steem zaten kazandı. Farkındalık yaratmak için zamanı var ve benzersiz tazminat modeli, içerik oluşturucuları onu nişlerinde tutmaya teşvik ediyor.

Çok sayıda sanatçı, yazar ve diğer yaratıcı profesyoneller serbest olarak çalışmaktadır. Bu konser ekonomisi, uzun vadeli faydaların elde edilmesi zor olduğu için büyük bir risk-ödül oranı ile birlikte gelir. Her birimiz içerik oluşturucular, yayıncılarımızın kurallarına tabidir ve neyle ilgilenmeye hazır olduğumuz, yayıncının karşılığında ne sunduğuna bağlıdır.

Steemit (STEEM) Nasıl Alınır?

STEEM tokenleri en çok Steemit pltformu içerisinde anlam kazanır. Doğrudan bu tokenleri kazanmak için Steemit’de içerik üretebilirsiniz. Bunun haricinde STEEM tokenleri merkezi borsalardan satın alınabilir. Projenin en azından kripto para dünyasındaki bilinirliliğinin artmasıyla birçok borsanın listesinde yer aldı. Binance, Huobi Global ve Bittrex borsasında listeleniyor. Bu borsalar üzerinde STEEM tokenleri USDT, ETH ve BTC karşılığında işlem görüyor.