Cortex (CTXC) Nedir?

Ethereum‘un akıllı sözleşmeleri şu anda nispeten basit kod çerçeveleridir ve bazı temel akıllı sözleşmeler uygulanmaktadır.  Bu sistemde fotoğraflar, sesler ve film gibi karmaşık AI algoritmaları ile çalışamazlar


Ethereum‘un akıllı sözleşmeleri şu anda nispeten basit kod çerçeveleridir ve bazı temel akıllı sözleşmeler uygulanmaktadır.  Bu sistemde fotoğraflar, sesler ve film gibi karmaşık AI algoritmaları ile çalışamazlar. Bu ikilem Cortex tarafından çözülebilir.  Geliştirici ekip Akıllı sözleşmeleri gerçekten akıllı hale getirmeyi planlıyor. Bunu blok zincirindeki özerk AI sözleşmesi olan yapay zeka Ethereum’u kurarak başarmak istiyor.

Cortex’in ana görevi, kullanıcıların Cortex blok zincirinde akıllı sözleşmeler kullanarak çıkarımlarda bulunabilecekleri blok zincirinde son teknoloji makine öğrenimi modelleri sağlamaktır. Cortex’in hedeflerinden biri, kullanıcıların platformda görevler yayınlamasına, AI DApp’leri (Yapay Zeka Merkezi Olmayan Uygulamalar) göndermesine olanak tanıyan bir makine öğrenimi platformunun uygulanmasını da içerir.

Biyolojik olarak “korteks” terimi, beynin sinir sistemi anlamında kullanılmaktadır. Altında yatan yapay zeka paradigmasını “sinir ağını” sembolize eder. Cortex’in logosu Escher Space dizisi Contradiction’dan esinlenmiştir. Popüler “Anıt Vadi” oyunu da uzay olanaklarının benzer keşiflerini sağlar. Logo, Cortex ekibinin teknoloji, aşk ve sonsuz keşfe odaklanan içsel “geek ruhunu” temsil ediyor.

Cortex (CTXC) Nasıl Çalışır?

Cortex, talimat setindeki iyileştirmeler ve genişletmelerle yapay zeka için akıllı sözleşme desteğine katkıda bulunan yeni bir kamu zinciridir. AI (yapay zeka) için geliştirilmiş bir Etherneum EVM akıllı sözleşmelerle uyumlu paylaşımlı zincir uygulamalarını barındırır.

Cortex akıllı sözleşmeler (yapay zeka) temelinde AI’nın tanıtılmasında öncülük ediyor. Akıllı sözleşmeler, AI operasyonlarına yardımcı olmaz çünkü AI operasyonları çok fazla işlemci gücü tüketir. Diğer bir çetrefilli konu yapay zekanın uygulanmasıdır. AI kesintisi çok fazla veri desteği gerektirir. Depolama katmanı işbirliği gereklidir. CORTEX’in yaptığı budur ve elbette AI modelleri tasarlamakla da ilgilenecek ve kendi ağına uygun AI’leri tasarlayacak.

Cortex, veri modellemeden para kazanmak, AI algoritması tüketicilerine çözümler sağlamak ve bazı gerçek doğrulama sonuçları almak için blok zinciri mimarisini kullanır. Bu bakımdan yoğun bir hesaplama ve depolama endüstrisi olan yapay zekayı iş modeli açısından yeniden şekillendirecek.

Cortex, bir App Store’a eşdeğerdir ve içindeki modelleri kullanmak için geliştiricilere ödeme yapılır. Yani model geliştiriciler, eğitim merkezi aracılığıyla kendi modellerini optimize edebilirler. İkincisi, kullanıcılar tarafından iyi bir AI modeli her çalıştırıldığında, ödüller dağıtılacaktır. Bu aynı zamanda model geliştiriciler ve kullanıcılar için bir kazan-kazan durumu sağlar.

Geliştiricilere göre mülkiyet hakları konusu açık kaynak platformlarında yer almaması gerekiyor.  Aslında, zaten açık kaynaklı bir ağ var. Birçok GitHub proje kodu, birçok blockchain projesi gibi açık kaynak kodludur. Örneğin Linux mimarisi de açık kaynaklıdır ve Bitcoin ve Ethereum zincir kodları da açık kaynaklardır. Herkes aynı Linux sistemini veya Bitcoin ve Ethereum’un ana zincirini yayınlayabilir, ancak kimse bu kopyanın bir değeri olduğunu düşünmez.

Cortex’in Ortakları

Cortex, dijital para birimi ve blok zinciri için şifreli yazılım ve donanım çözümleri sunan dünyanın en büyük yatırım firması Bitmain tarafından desteklenmektedir. Ayrıca yapay zeka çipleri araştırma ve üretimine yoğun bir şekilde harcama yapıyor.

FBG Capital, Asya ve Silikon Vadisi’nde birinci basamak bir blockchain yatırım kuruluşudur ve Fintech Blockchain Group Capital şirketin tam adıdır. Önceden ilk aşamada, Dfinity, OMG ve Aelf gibi birçok blockchain projesine yatırım yaptı.

Nirvana Capital, blockchain merkezli bir girişim fonudur. Bay Jiang Pufan onu inşa etti (Lamento). Aynı zamanda erken bir Ethereum yatırımcısı.

Cortex (CTXC) Geleceği

Cortex’in şu anda çalışan binlerce GPU’su vardır, bu nedenle kapasiteyi ölçmek kolaydır dolayısıyla bilgi işlem gücü sorun olmaz. Halihazırda AI model eğitim donanımı bulunuyor ve model geliştiriciler, gelecekte modelleri eğitmek için eğitim merkezimizi kullanacak. Cortex’in gelecekteki amacı, dünya çapındaki GPU’ları blok zincirler aracılığıyla daha iyi bilgi edinme yarışına katılmaları için güçlendirmektir. Ayrıca otomatik makine öğrenimini (auto ML) destekliyor. AI modeli, modelin kendini geliştirmesini sağlamak için doğru parametreleri otomatik olarak bulabilir. Tüm bu ekonomik yapı, tüm üyelerin haklarını korumak için zincir üzerinde çalışır.

Cortex (CTXC) Madenciliği

Cortex’in madenciliğe yaklaşımı oldukça adil kuruldu. Sistem ASIC dirençli proof of work konsensüz mekanizması üzerine inşa edildi. Ortaya çıkan PoW mekanizması herkes için madencilik girişimini oluşturmak zor olduğundan ASIC dirençli olarak tasarlanmıştır. Böylece sadece ekonomik olarak güce sahip olanlar değil, daha ortalama bir grubun ağ üzerinde madencilik yapması mümkün olacak. Sonucunda ekosistem içerisine daha fazla kullanıcı ve geliştirici olacak ve ekosistem çeşitliliği artacak. Cortex ek olarak daha fazla kullanıcının kolayca madencilik yapmasını sağlamak için madencilik için GPU ve FPGA kullanır.

Cortex, blok zincirinde AI modelini destekleyen ilk şirkettir. Dolayısıyla bu işin madenciliği de ilk defa ön plana çıkacaktır. Cortex, esas olarak bir AI ekosistemi oluşturmaya odaklanan bir halka açık zincir projesidir. Cortex üzerinde çalışan akıllı sözleşme, AI modelini yerleştirir ve bu AI zekasının entegrasyonunu gerçekleştirir. Zincir çıkarım fonksiyonları blok zinciri teknolojisinin yardımıyla, AI modeli, AI alanının temel değer bağlantısında AI modelinin merkezsizlik ve şeffaflığını gerçekleştiren bir AI akıllı sözleşmesine dönüştürülür. Cortex’in halka açık zinciri şu anda sektörde benzersizdir.

Cortex (CTXC) Fiyatı Nedir?

CTXC tokenleri piyasaya ilk çıktığında büyük dalgalanma yaşadı ve 2.3 dolardan 0.1 dolara kadar geriledi. Uzun süre bu seviyeden kaldıktan sonra geri dönüşünü 2021’in 2. çeyreğinde yaptı ve 0.6 dolara kadar yükseldi. Eylül ayı içerisindeyse yaklaşık 0,22 dolardan işlem görüyor.

Cortex (CTXC) Nasıl Alınır?

CTXC tokenleri Binance, Huobi Global ve OKEx gibi borsalardan satın alınabilir. Bu borsalarda CXTX BTC ve USDT karşısında listelenmiş durumda, bu borsalar üzerinden satın alınabilir.