Coincheck Borsası Hangi Ülkenin, Güvenilir mi?

Coincheck, merkezi bir kripto para borsasıdır


Coincheck, merkezi bir kripto para borsasıdır. Kurucuları Koichiro Wada ve Yusuke Otsuka’dır. 2012 yılında Lejupress Ltd. adı altında kuruldu ve Ağustos 2014’te Coincheck hizmeti başladı. Coincheck’in merkezi Tokyo’dadır. Borsa, öncelikle Japon pazarına odaklanmıştır. Japonya’daki en iyi Bitcoin borsasıdır. Platformda tek itibari para birimi Japon Yeni’dir. Bu, platformdaki tüm işlemlerin JPY cinsinden yapıldığı anlamına gelir. Kullanıcıların aralarından seçim yapabileceği yalnızca küçük bir madeni para aralığı vardır.

Coincheck, Japonların sadeliğini ve işlevselliğini çok iyi yansıtır. Desteklenen toplam 17 kripto para birimi vardır. Her paranın listelenmediği Coincheck Borsası çok seçicidir. Çok ucuz yeni paralar bu borsada kendine yer bulamaz. Listelenen her kripto para biriminin bir itibarı, değeri ve iyi bir likiditesi vardır.

Çoğu borsa kullanıcılara düşük işlem ücretleri sunar. Ancak para çekme söz konusu olduğunda bunu fazlasıyla telafi ederler. Ancak Coincheck’in para çekme ücretleri oldukça rekabetçidir. Güvenilirlik, yüksek varlık likiditesi, deneyimli tüccarlar için ek hizmetler sunması ve ticaret komisyonu olmaması nedeniyle Coincheck öne çıkmaktadır.

Coincheck Borsası Güvenilir mi?

Coincheck, tüm fonları soğuk cüzdanlarda saklar ve kullanıcılara premium hesap güvenliği sunar. 2018’de saldırıya uğradığında kullanıcılara ait 500 milyon dolarlık NEM kripto tokeni kaybetmiştir. Tüm NEM tokenlerini herkesin erişebileceği bir sıcak cüzdanda depolaması büyük bir kayba uğramasına yol açmıştır. Coincheck bu saldırıdan sonra toparlanamamış olsa da güvenlik konularını daha da sıkı ele almaktadır. Ayrıca hırsızlık veya diğer suç faaliyetleri nedeniyle kullanıcı fonlarının kaybolması durumunda ihtiyati olarak rezerv tutmaktadır.

Web platformunda işlemler esnasında e-posta adreslerinin, telefon numaralarının, kimlik bilgilerinin ve bazı durumlarda adreslerin doğrulanması istenir. Bu yüzden herhangi bir finansal faaliyet gerçekleştirebilmek için hesabın Coincheck tarafından %100 doğrulanması gerekir. 

Coincheck Borsası, Japonya’da dijital para borsası olarak faaliyet gösterme lisansına sahiptir. Financial Services Agency, Japan Virtual Currency Business Operator Association ve Japan Blockchain Association gibi kuruluşlar tarafından denetlenen bir borsadır. Aynı zamanda Japonya Sanal Para Birimi İş Operatörleri Derneği ve FinTech Genel Birliği üyesidir.

Coincheck 2019’un sonunda, Japonya merkezli bir pazarlama araştırma firması olan Macromill Group ile bir iş ortaklığı kurdu. 2022’nin ilk aylarında da ABD’deki Nasdaq borsasında halka açık bir şirket olmak için Thunder Bridge Capital Partners IV Inc ile birleştiğini duyurdu.