Poloniex Borsası Hangi Ülkenin, Güvenilir mi?

Poloniex, Seyşeller merkezli bir kripto para borsasıdır

poloniex-5

Poloniex, Seyşeller merkezli bir kripto para borsasıdır. 2014 yılında piyasaya giren Poloniex, Tristan D’Agosta adlı bir girişimcinin teşvikiyle ABD’de doğdu. En eski kripto para platformlarından biridir. 

Poloniex 2016 yılında Ethereum’u (ETH) listeleyen ilk kripto borsasıydı. 2018’de ABD ödeme şirketi Circle, Poloniex’i 400.000 $ karşılığında satın aldı. Kasım 2019’da ise, Poloniex’in Asya’dan Polo Digital Assets Ltd adlı bir yatırım grubu tarafından satın alındığı duyuruldu. Yatırımcılar arasında TRON’un kurucusu ve CEO’su Justin Sun’ın da olduğu ortaya çıktı. 

Borsa, merkezi Amerika Birleşik Devletleri’ndeyken sektördeki en katı KYC prosedürlerinden birine sahipti. Kullanıcıların platformda işlem yapması için çok sıkıcı doğrulama önlemlerini geçmesi gerekirdi. Polo Digital Assets’in yönetimi altında Poloniex, KYC kurallarını gevşetti. Polo Digital Assets tarafından borsa satın alındıktan sonra Seychelles Financial Services Authority (FSA) düzenleyici sorumlulukları devraldı.

Poloniex Borsası bazı sınırlı özellikleri nedeniyle rakiplerinin gerisindedir. Ayrıca Poloniex borsasının bilinirliği son yıllarda azalmıştır. Kullanıcılar Altcoin alımı için çok geniş bir seçeneğe sahip olsa da borsaya eskisi kadar ilgi göstermiyor. Özellikle de platformun banka/kredi kartı veya banka hesabı gibi geleneksel ödeme yöntemlerini kullanmaya izin vermemesi, en büyük dezavantajlarından biridir. Ayrıca Coinbase, Binance ve Kraken gibi rakip borsaların artan popülaritesi Poloniex’in gölgede kalmasına neden oldu.

Poloniex Borsası Güvenilir mi?

Poloniex, lansmanından sadece bir ay sonra Mart 2014’te, 97 Bitcoin’in kaybıyla sonuçlanan bir güvenlik ihlali yaşadı. Kullanıcıların zararı karşılandı ama emekleme döneminde yaşanan bu küçük olay arkasında bir büyük iz bıraktı. Müşterilerin güvenini kazanma mücadelesi hala devam ediyor. Bununla birlikte Poloniex 2014’teki bu olaydan sonra hiç hacklenmedi.

FINRA ve SEC’den aldığı lisans Poloniex’in güvenilirliğine olumlu katkı yaptı. Bunun yanında Poloniex Borsası, Avrupa’da çeşitli denetim otoriteleri tarafından belirlenen veri koruma yasalarına tabidir.

Poloniex, platformundaki kullanıcı hesaplarının güvenliği hakkında pek fazla ayrıntı paylaşmıyor. Sadece fonların çoğunluğunun açık hava deposunda tutulduğunu biliyoruz. Site, hırsızlık ile ilişkili riskleri en aza indirmek için fonların yalnızca küçük bir bölümünü elinde tutuyor. Bunun yanında borsanın arayüzünde, korsan saldırılarına karşı, kriptografik imzalara dayalı DNS önbellek koruması, IP kilitleri ve e-posta onayları, geçmiş oturum günlükleri ve kayıt defteri kilitlemeyi içeren standart güvenlik önlemleri uygulanıyor.