CoinGecko Nedir? Nasıl Kullanılır?

CoinGecko, canlı kripto fiyat listeleri ve NFT’lerin (Non-Fungible-Token) performansı hakkında bilgi veren bir sitedir


CoinGecko, canlı kripto fiyat listeleri ve NFT’lerin (Non-Fungible-Token) performansı hakkında bilgi veren bir sitedir. Bunun yanı sıra CoinGecko, yeni kripto kullanıcılarını eğitim materyalleri ve kazanç hesaplamaları da sağlar. Singapur merkezli bu şirket, 2014 yılında İcra Kurulu Başkanı TM Lee ve Operasyon Direktörü Bobby Ong tarafından kuruldu.

CoinGecko, gerçek zamanlı veri akışları aracılığıyla kullanıcılarına farklı kripto varlıklarının fiyat bilgilerini, fiyat dalgalanmalarını ve işlem hacmini sağlar. Ayrıca, bu tür varlıkları piyasa değerine göre sıralar. Kripto paranızın fiyatlarındaki değişiklikleri izlemek, döviz kurlarını karşılaştırmak veya bir para birimindeki (ör. TRY veya USD) bir tokenin değerini kontrol etmek istiyorsanız, bu platformu kullanabilirsiniz.

coingecko nedir

CoinGecko Nasıl Kullanılır?

CoinGecko’yu kripto para ticareti için kullanamazsınız. Bu bir takas veya cüzdan hizmeti değildir. Bu, yatırımcıların karar verirken kullandıkları kripto para verilerinin bir toplayıcısıdır.

CoinGecko’nun kullanımı kolaydır. CoinGecko’nun nasıl kullanılacağına bir adım önde başlamak istiyorsanız, işte platformun basit bir açıklaması:

Anasayfa

CoinGecko’nun ana sayfasında, temel bilgileri hemen göreceksiniz. İlk 100 kripto para birimini, fiyatlarını, bir saat, son 24 saat ve son yedi gün içindeki dalgalanmaları vardır. Coinlerin fiyat dalgalanmalarını görselleştirmenize yardımcı olmak için, her kripto para biriminin “Son 7 Gün” sekmesi altında bir çizgi grafiği vardır. CoinGecko, kripto para birimlerini piyasa değerine göre sıralar. Yeni başlayanlar için, piyasa değeri veya piyasa değeri belirli bir coinin toplam değeridir. Bu, coinin mevcut fiyatının dolaşımdaki arz ile çarpılmasıyla hesaplanır.

coingecko nedir

Ana sayfa ayrıca her bir coinin 24 saatlik hacmini de listeler. Bu sekmenin altında, CoinGecko tarafından takip edilen borsalarda son 24 saatte işlem gören her bir kripto paranın hacmini göreceksiniz. Ayrıca şu anda trend olan paraları da göreceksiniz.

Alternatif olarak, bir kriptoyu ve bilgilerini hızlı bir şekilde bulmak için ana sayfanın üst kısmında bulunan arama çubuğunu kullanabilirsiniz.

Coin Sayfaları

Basitçe, bir coin sayfasıdır, belirli bir kripto para hakkında tüm önemli bilgileri içerir. Bunu kripto paranın profili olarak düşünün. Ana sayfada bulunan listeden dilediğiniz kriptoya tıklayarak coin sayfasına ulaşabilirsiniz.

coingecko nedir

Coin sayfasının üst kısmı, coinin piyasa değerini, 24 saatlik işlem hacmini, dolaşımdaki arzı, toplam arzı ve maksimum arzı listeler. Sağ tarafta, coinin resmi web sitesini, sosyal medya bağlantılarını ve ilgili cüzdanları göreceksiniz.

coingecko nedir

Sayfanın alt kısmında bulunan sekmelerden bazıları şunlardır:

  • Piyasalar: Coin ticareti yapan borsaların tam listesi.
  • Geçmiş Veriler: Geçmiş fiyat verilerini görüntüleyin ve dışa aktarın.
  • Sosyal: Sosyal medya kullanıcıları ve takipçilerine ilişkin ölçümler.
  • Geliştirici: Geliştirici etkinliği.
  • Widget’lar: Sitenize yerleştirilebilen token fiyatı widget’ları.

Ayrıca sağ tarafta token’ı seçtiğiniz para birimine dönüştürme seçeneği ve coin hakkında tüm zamanların en yüksek ve en düşük seviyesi gibi ek geçmiş veriler bulunur.

Fiyat hareketlerini belirli zaman dilimlerinde görüntülemek için fiyat tablosunda farklı tarihler arasında geçiş yapabilirsiniz.

CoinGecko Güvenilir Midir?

CoinGecko, yıllar boyunca iyi bir itibara sahiptir. Arasında Forbes, The Wall Street Journal, CNBC, CoinDesk ve International Business Times gibi farklı uluslararası yayınlarda alıntılanmıştır. Ayrıca kurucuları, 2019’da Forbes’in 30 Under 30 in Finance’in bir parçasıydı.

coingecko