Glassnode Nedir?

Glassnode, on-chain (zincir üstü) göstergeleri, yani blokzincirlerinden alınan bilgileri gözlemleyerek akıllı veriler üreten bir kriptanaliz platformudur

glassnode nedir

Glassnode, on-chain (zincir üstü) göstergeleri, yani blokzincirlerinden alınan bilgileri gözlemleyerek akıllı veriler üreten bir kriptanaliz platformudur. 2018 yılında Almanya’da kurulmuştur ve genel merkezi İsviçre’nin Zug şehrinde bulunuyor.

Coinmarketcap veya ticaret görünümündeki normal tablolardan genellikle elde edilemeyen daha fazla bilgi elde etmek için kullanılabilir.

Glassnode, Proof of Stake veya Proof of Work doğrulama yöntemleriyle her iki varlık için de kapsamlı bir zincir üstü veri sağlayıcısıdır.

Özellikleri

Glassnode Academy

Academy, hem tecrübeli hem de yeni başlayalar için kripto dünyasında olup bitenlerle tanışmak için bir eğitim platformudur. Çeşitli on-chain (zincir üstü) metriklerin yanı sıra farklı işlevleri ve kullanım durumları hakkında da açıklamalar sunar.

glassnode academy

Bu ortamda kullanıcılar kar-zarar oranı, adres ve envanterler, borsa verileri vb. göstergelere kolayca ulaşabilir ve bunları analizlerinde kullanabilir.

Web sitelerinde, mevcut çeşitli tabloların nasıl kullanılacağı ve anlaşılacağına dair bir eğitim mevcuttur ve Akademi bölümünde bulunabilir. Mevcut tabloların tümü ücretsiz değildir.

Glassnode Studio

Burada kullanıcılar kar-zarar oranı, adres ve envanterler, madencilerle ilgili veriler, borsa verileri vb. göstergelere kolayca ulaşabilir ve bunları analizlerinde kullanabilir.

glassnode studio

Glassnode Studio’nun bir diğer önemli özelliği de ana metriklerle ilgili metriklere erişimdir. Örneğin, kullanıcı adres metriğini seçerse, bakiyesi 100.000$’dan fazla olan adresler gibi adres seçeneğiyle ilgili 30’dan fazla yeni metrik görüntülenecektir.

Glassnode Insights

Insights, bu ekip tarafından hazırlanan ve yayınlanan kripto para piyasasına ilişkin profesyonel ve teknik makaleler ve raporlar. Bu özellik, farklı bölümler içerir:

  • Bülten – Başvuru yapan kullanıcıların e-postalarına belirli aralıklarla makaleler gönderir.
  • İçgörüler – web sitesinde kripto para piyasasındaki farklı olaylar ve konular hakkında yorumlar ve görüşler mevcuttur.
  • Analizler – Glassnode ekibinin analitik raporları profesyonelce ve kullanıcılar için en az hatayla yayınlanır.
  • Raporlar – Önemli kripto para olaylarının tamamlayıcı makaleleri Glassnode web sitesi tarafından analiz edilir ve sonuçları bir rapor halinde kullanıcılara sunulur.
  • Ürünler – Glassnode web sitesindeki tüm makaleler, raporlar ve görüşler, kullanıcılar için tek bir sayfada toplanır.
  • DeFi – Merkezi olmayan finans sektörüyle ilgili içerik, platformun web sitesinin analitik ve eğitim ekibi tarafından geliştirilmiş ve kullanıcılara sunulmuştur.

Sonuç olarak platform, kripto için mevcut en kapsamlı veri analiz araçlarından biridir. Mantıklı ticaret kararları vermek için bilmeniz gereken hemen hemen her şeye sahiptir.