Ben Zhou kimdir?

Bu yazımızda Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su olan ve kripto para türev borsasının bir milyondan fazla kullanıcılı bir platform haline gelmesine öncülük eden Ben Zhou hakkında bilgiler sunacağız

Bu yazımızda Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su olan ve kripto para türev borsasının bir milyondan fazla kullanıcılı bir platform haline gelmesine öncülük eden Ben Zhou hakkında bilgiler sunacağız.

Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou, Singapur merkezli bir kripto türev borsası olan Bybit’in başında bulunmaktadır. Gençliğini Yeni Zelanda’da geçirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversite eğitimi aldı. Çin’e döndükten sonra Forex brokeri XM’in Çin bölgesi genel müdürü olarak yedi yıl görev yaptı. 2018’in başlarında Bybit’i kurmadan önceki süreçte de yer almıştır. Bir arkadaşı tarafından tanıştırıldıktan sonra 2016 yılında kriptoya ilgi duymaya başladı. Kripto ticaretinde gördüğü olanaklar ve potansiyel tarafından hızla etkilenmiştir. Kripto fiyatlarının yükseldiği ve kriptoya olan ilginin arttığı 2017 yılında, genel kamu farkındalığının biraz eksik olduğunu fark etmiştir. Bu nedenle, büyüyen endüstri hakkında izleyicileri eğitmek amacıyla bir YouTube kanalı oluşturma kararı almıştır. Bybit’in kurulmasından kısa bir süre öncesine kadar bu kanalı yönetmiştir.

Ben Zhou

Kriptoya olan bu yeni ilgisi ve XM’deki deneyimi sayesinde, sadece alana olan hevesini kazanmakla kalmadı. Aynı zamanda o dönemdeki kripto ticaretinin aşırı yüklenme ve yetersiz müşteri desteği gibi bazı verimsizliklerini de birinci elden görmüştür. Bu faktörler onu Bybit’i kurmaya yönlendiren etkenler olmuştur. “Müşteri dinleriz, önemseriz, gelişiriz” mottosuyla Bybit, kripto türev borsaları için çıtayı yükseltmeyi amaçlayarak kurulmuştur. Aynı şekilde en iyi ticaret deneyimini sunmayı da amaçlamıştır. Sürekli sözleşmeler sunan platform, 100.000 TPS işleme kapasitesine sahiptir. Bu da bir eşleşmenin 10 mikrosaniye almasına denk gelir. Bybit ayrıca sıcak yama ve gri sürümle platform güncellemelerini uygular ve sunucu kesintisi yaşamaz. Bunun yanı sıra, Bybit, İngilizce, Çince, Japonca ve Korece olarak 7/24 canlı sohbet müşteri desteği sunmaktadır.

Kısaca Bybit

Bybit, 2018 yılında kurulan Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir kripto para borsasıdır. Ben Zhou tarafından Mart 2018’de kurulan şirket, Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet göstermeyecek şekilde engellendi. 2021 yılında Japonya ve Kanada’daki düzenleyicilerden uyarılar aldı. Kasım 2019’da Bybit, “BTC Brawl” adında bir Bitcoin ticaret yarışması düzenledi. 2020-2021 yıllarında “World Series of Trading” adlı bir ticaret yarışması düzenlemeye devam etti. Şubat 2021’de şirket, Red Bull Racing’e sponsor oldu. Bybit, 15 Temmuz 2021’de spot ticaret hizmeti sunmaya başladı. Ağustos 2021’de NAVI, Virtus.pro, Astralis ve Alliance gibi espor kuruluşlarıyla sponsorluk anlaşmaları duyurdu.

Serveti

Çinli girişimci olarak bilinen Ben Zhou’nun net değerinin kesin olarak bilinmiyor. Fakat bazı kaynaklara göre 2022’de 45,5 milyon dolar olduğu tahmin edilmiştir.