Bankalar, Kredi Kartıyla Bitcoin Alınmasını İstemiyor

Bitcoin, tarihinin en büyük çöküşlerinden birini yaşarken geçtiğimiz günlerde büyük bankalardan büyük adımlar geldi


Bitcoin, tarihinin en büyük çöküşlerinden birini yaşarken geçtiğimiz günlerde büyük bankalardan büyük adımlar geldi. Kredi kartıyla Bitcoin ve benzeri diğer kripto paraların satışı yasaklandı. Bankaların yasak getirmesinin ardından Bitcoin’in ateşi sönmek bilmiyor.

Kredi Kartı Yasaklandı

Kripto para topluluğu ve bankalar arasında çekişme sürüyor. Kredi kartı ile kripto para satışı yasaklandı. Kullanıcı haklarının ihlali sebebiyle yasaklanan alımların bankalara tehlike oluşturduğu söyleniyor. Bankaların verdiği parayı geri alabilmesi için ortaya, “kesin” geri ödeme isteği bu durumun oluşmasına sebebiyet veriyor. Birçok büyük banka, Bitcoin ve diğer kripto paraları kredi kartı ile alımı yasakladı ve yasaklamanın devam edileceği konuşuluyor. İnsanların endişelenmesi, fiyatların çok fazla değişkenlik göstermesiyle beraber olay daha farklı hal oluşturuyor.

Bankalar Kendini Korumak İstiyor

Kripto para piyasasında yaşanan devasa düşüş ardından kötü haberler gelmeye devam ediyor. Bankaların kendini korumak istemesinin sebebiyle böyle bir kararın alındığı söyleniyor. “Kullanıcı haklarının ihlal edilmesi” diyerek adlandırılsa da asıl durum bu şekilde değil. Çünkü bankalar, kredi kartıyla yaptırdığı işlemlerden sorumlu tutulabiliyor. Bankaların bu durumdan kendini kurtarması için böyle bir karar alması ise piyasaları daha kırmızı hale getirebilir.

Emlak piyasasının toplam hacmi 200 trilyon $ olurken, toplam altın değeri 8 trilyon $ civarında seyir ediyor. Fakat kripto para piyasasının bu hacimler karşısında oldukça düşük bir seviyede olduğu görülebiliyor. İlerleyen günlerde diğer bankaların akıbeti merak ediliyor.

[fat_coincap id=”5″]