Avrupa Merkez Bankası “Blockchain” Teknolojisiyle İlgilendiklerini Belirtti

AMB’nin başkanı olan Draghhi, son zamanların en popüler teknolojileri arasında yer alan Blockcahin teknolojisiyle oldukça ilgili olduklarını belirtti


AMB’nin başkanı olan Draghhi, son zamanların en popüler teknolojileri arasında yer alan Blockcahin teknolojisiyle oldukça ilgili olduklarını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası’nın resmi websitesinde AMB’nin başlı olan Mario Draghi’nin videoları yayımlandı. Droghi, videoda yaptığı konuşmasında bankanın son zamanların en popüler teknolojileri arasında yer alan blockchain teknolojisiyle yakından ilgilendiğinin mesajını verdi. Fakat yaptığı açıklamalarında genellikle para birimi olarak görülen Bitcoin’in bir para birimi olmadığının altını çizdi.

Draghi açıklamalarında, yeni teknolojiler kullanılarak oluşturalacak olan istihdamın ortadan kalkma ihtimali olan işlerden daha fazla olduğunu belirtirken yapılan işlerinde teknolojik değişimlerden etkileneceğini belirtti. Aynı zamanda hükümetlerin bütün çalışanlarına destek olması gerektiğini açıkladı.

BLOCKHAİN TEKNOLOJİSİ ADIMLARI

Mario Draghi Euro Bölgesi ekonomisi hakkında da bazı açıklamalarda bulundu. Draghi açıklamalarında Euro Bölgesi’nin yaşanan resesyondan çıktığını belirtirken bölgede yer alan istihdamın kalitesinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Avrupa Merkez Bankası başkanın bu açıklamalarının yanı sıra bölgede yaşanan parasal bütünleşmenin de daha fazla derinleşmesi gerektiğinin altını çizdi. AMB’nin blockchain teknolojisi hakkında atacağı adımları yakında göreceğiz.

[fat_coincap id=”5″]