Bitcoin ile ödeme yapmak güvenli mi?

Bitcoin ile ödeme son zamanlarda bazı restoranlar, internet siteleri ve daha birçok hayatın her alanında karşımıza çıkmaya başlayan bir seçenek olarak görülüyor


Bitcoin ile ödeme son zamanlarda bazı restoranlar, internet siteleri ve daha birçok hayatın her alanında karşımıza çıkmaya başlayan bir seçenek olarak görülüyor. Henüz daha çok yeni olmasına rağmen Bitcoin ile ödeme sistemlerinin satıcılar ve mağazalar tarafından geliştirilmesi ise ilerleyen yıllarda ödeme seçenekleri arasında kredi kartı, nakit ve BTC olarak karşımıza çıkacağının şimdiden bir habercisi diyebiliriz.

Hem güvenilir olması, hem gizlilik açısından her daim gizli olması dolayısı ile Bitcoin en fazla tercih edilen yatırım araçlarından birisi olarak tanınıyor. Yine aynı zamanda sürekli artan değeri ve kazançların yüksek olması dolayısı ile ödeme yöntemleri arasında kredi kartı kadar güvenilir bir yöntem olduğu biliniyor.

Bitcoin İle Ödeme Nasıl Yapılır?

Bitcoin ile ödeme yapmanın kolay bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin cüzdanınızı (uygulama olarak indirebilirsiniz) yükledikten hemen sonra satıcıya ilgili cihaza QR kodunu taratmak yeterli olacaktır. Bazı satıcılar NFC yolu aracılığıyla (telefonları veya cihazları birbirine dokundurma yöntemi) ödeme alabilirken, bu ödeme yönteminin henüz daha şuan için tüm dünyada sınırlı olduğu bilinmekte.

[bitcointicker]