Bitcoin balon mu, değil mi?

Bitcoin ile ilgili olarak sık sık medyada balon olup olmadığı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bitcoin ile ilgili yaşanan tartışmaların asıl sebebi ise sık sık yaşanan son dönemde özellikle olağan düzeyin daha fazla üzerinde yaşanan düşüşler olmuş...


Bitcoin ile ilgili olarak sık sık medyada balon olup olmadığı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bitcoin ile ilgili yaşanan tartışmaların asıl sebebi ise sık sık yaşanan son dönemde özellikle olağan düzeyin daha fazla üzerinde yaşanan düşüşler olmuş durumda. Her düşüşte birçok yatırımcının dahi ”acaba balon dedikleri gerçek mi?” dediği BTC ile ilgili olarak üst düzey yatırımcıların yorumu da bu konuda oluyor.

Gerek PayPal yöneticisi, gerek ise diğer birçok finans uzmanı tarafından yapılan açıklamalarda Bitcoin’in bir balon olabileceği uyarısında bulunularak, bir gün sonra yarı yarıya değer kaybetmiş bir para birimi ile karşı karşıya kalınabileceği, bundan dolayı yatırımcıların Bitcoin yatırımlarında kaybetseler dahi üzülmeyecek ve kendi hayatlarını etkilemeyecek şekilde yatırımlar yapmaları öneriliyor.

Balon Olmayabilir

Bir yandan ise bazı yatırımcılar ve uzmanlar Bitcoin‘in herhangi bir şekilde balon olmadığını, aksine daha fazla kullanılmaya başlandıkça daha fazla artacak olduğunu ifade etmeyi sürdürüyor. Bitcoin balon mu, yoksa değil mi? Sorularına verilecek olan her yanıt boşa çıkmayı sürdürürken, tıpkı dolar ve Euro’da olduğu gibi BTC’nin de zaman zaman kayıp yaşayabilecek olduğu, ancak altın, döviz ve konut yatırımı gibi yatırımlar kadar güvenliğinin hiçbir şekilde bulunmadığı biliniyor.

[bitcointicker]