İslamcılardan ”şeriata uygun” Bitcoin hamlesi

İslama uygun olmayan her bir duruma karşı harekete geçen İslamcılar, kendi yasaklarını çiğniyor, faiz için ”gerekli ise olabilir”, kar etmek için ”mecbur etmek zorundayız” gibi yorumlar yaparak kendi kendilerini yalanlıyorlar


İslama uygun olmayan her bir duruma karşı harekete geçen İslamcılar, kendi yasaklarını çiğniyor, faiz için ”gerekli ise olabilir”, kar etmek için ”mecbur etmek zorundayız” gibi yorumlar yaparak kendi kendilerini yalanlıyorlar. Bunun son örneği ise yine Malezya merkezli HelloGold şirketinin kurucusu Robin Lee tarafından geldi. Şeriata uygun ve İslama uygun Bitcoin üretecek olduklarını ifade eden Lee, bu sayede bir takım insanların üzerinden para kazanmak istediklerini adeta ifade etmiş gibi olurken, kripto para GOLDX‘in İslama uygun olan bir kripto para birimi olduğunun sözde kanıtlandığını ifade etti.

Ancak İslama göre bu tür kar etmeye dayalı olan yatırımlar hakkında yapılan yorumlarda ise din adamlarının kar elde etmeye yönelik adım atılmaması ve faiz kazancı yenilmemesi gerektiği uyarısı sürekli olarak yapılıyor.

İnanmayın, Almayın, Bildiğinizden Şaşmayın!

Malezya merkezli HelloGold şirketinin kurucusu Robin Lee, tarafından ortaya atılan ”İslama uygun Bitcoin” gibi cümleler Türkiye içerisinde de karşınıza çıkabilir. Ancak bildiğiniz standart Bitcoin yatırımından şaşmayın ve asla bu tür ifadelere kanarak paranızı, geleceğinizi başkalarının kar elde etmesi için bir sisteme bağlamayın. Bitcoin’in İslam ve şeriata uygun olması gibi bir durumdan çıkarılacak tek sonuç insanların dolandırılmak istenmesi yönünde olacaktır.

[bitcointicker]