Kriptografi Uzmanı Nick Szabo’dan Dikkat Çeken Açıklama

Kriptografi uzmanı Nick Szabo, Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili olarak sık sık ”lale balonu” benzetmelerinin yapıldığını açıklayarak bunun gerçek dışı bir ifade olduğunu açıkladı


Kriptografi uzmanı Nick Szabo, Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili olarak sık sık ”lale balonu” benzetmelerinin yapıldığını açıklayarak bunun gerçek dışı bir ifade olduğunu açıkladı. İnsanların kripto paralara yatırım yapmalarının önüne geçmek için yapılan bu eleştiriler ile ilgili olarak Nick Szabo, ”bu tür eleştiriler tembel eleştirmenler tarafından yapılır. Kripto paraları kimin yükselttiğini bilmeyen tembel eleştirmenler Bitcoin ve diğer kripto paraları lale balonu olarak göstermektedir” benzeri tweet’ler paylaştı.

Kullanıcıların son dönemde düşüş yaşamaya başlayan kripto paralar dolayısı ile endişeli olduğu bilinen bir durum iken, yatırımcıların kazançlarını kripto paralar üzerinden borsa ile birlikte devam ettirdikleri bilinen bir durum. Kripto paralara gelen taleplerin arz-talep dengesini oluşturması sonucu şekillenen kripto para piyasasının toplam hacmi ise 450 milyar dolar civarında.

Nick Szabo Kripto Paraların Yaratıcısı Olabilir

Nick Szabo, ile ilgili olarak internet dünyası kripto paraların yaratıcısı olabilecek olduğunu düşünüyor. Bitcoin’in yaratıcısı olabilecek olduğuna yüksek ihtimaller dahilinde bakılan Nick Szabo ise bu konuda kesin açıklamalar yapmaktan kaçınarak Bitcoin’i kendisinin yaratıp yaratmadığı sorularına yanıt vermiyor. Türkiye’de pek tanınmayan Nick Szabo, yabancı ülkelerde ise tanınan bir isim.