Stellar (XLM) Fiyatı Toparlanmaya Başladı

Popüler kripto para birimleri arasında yer alan Stellar (XLM) son zamanlarda yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor


Popüler kripto para birimleri arasında yer alan Stellar (XLM) son zamanlarda yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Twitter’ın kripto para ve ICO reklamlarını yasaklama kararının ardından tüm borsayı etkisi altına alan kötü gidişata rağmen Stellar, geçtiğimiz güne kıyasla yüzde 9 oranında değer kazanarak 0,25 $ seviyesine ulaşmayı başardı.

Aslına bakılırsa 0,25 $ halen daha Stellar’ın zirve noktasından çok daha uzak bir rakam. Öte yandan Stellar projesinin 2018 yılı için iddialı hedeflerini açıkladığı da biliniyor. Yeni geliştirilen ve Bitcoin tarafından kullanılması beklenen Lightning Network altyapısına geçiş yapmak, bu hedeflerden biri.

Lightning Network nedir?

Halen daha geliştirme aşamasında olan Lightning Network an itibariyle hiçbir kripto para birimi tarafından kullanılmış değil. Bitcoin’in giderek uzayan ve çok masraflı hale gelen para transferi sürecini daha hızlı ve uygun komisyon ücretleriyle halledebilmesini hedefleyen Lightning Network altyapısı, Stellar gibi başka altcoinler tarafından da kullanılabilecek.

Kaldı ki Stellar zaten çok hızlı bir para transferi gerçekleştirme altyapısına sahip. Ancak Lightning Network teknolojisine terfi edildiği andan itibaren blockchain teknolojisine olan bağımlılık daha da azalmış olacak. Öte yandan bir gönderen Bitcoin transferi yaptığı zaman, alıcı taraf bunu isterse Stellar kuruna otomatik olarak çevirebilecek. 

Fiyatında ciddi bir artış söz konusu

Geçtiğimiz yılın bu dönemlerinde 0.001 $ üzerinden işlem gören Stellar, e-Toro platformunun yanı sıra Abra isimli elektronik cüzdan uygulamasına da eklenmiş durumda.