Dolar Kazandırdı, Bitcoin Kaybettirdi!

Dolar dün gece saatlerinde rekor üzerine rekor kırdı


Dolar dün gece saatlerinde rekor üzerine rekor kırdı. Dolar, euro ve petrol fiyatları rekor kırarken Bitcoin yatırımcıları ise son dönemde yaşanan kayıpları sözlü olarak eleştirerek dolar yatırımcılarının bu dönemde kazandığını, kendilerinin ise kayıp yaşadığını açıkladı. Dolar 4.02 TL ile gece saatlerinde rekor kırmasına rağmen, sabah saatlerinden itibaren 3.95 TL seviyesine gerilemişti.

Bitcoin ise ortalama olarak 8000 dolar seviyesinde etkisini korurken, dolar yatırımcılarının bir gün içerisinde ortalama olarak %13 oranında kazanç sağladıkları, BTC yatırımcılarının ise ortalama %3 oranında kayıp yaşadıkları istatistiklere yansıyan verilere yorumlandı.

Bitcoin Bir Günde %20 Kazandırabiliyor

Bitcoin yatırımcılarının bir kısmı ise Bitcoin yatırımının her zaman döviz yatırımından daha fazla kazandırma şansı olduğunu ve bir gün içerisinde %20 oranında kazanç sağlayabildiklerini belirtiyor. Türk Bitcoin yatırımcıları genellikle bu tür açıklamaları yapmaktan kaçınırken, birçok BTC yatırımcısının geçmiş dönemde %70’leri aşan kar elde ettikleri bilinmekte. BTC yatırımcılarının döviz yatırımcılarına oranla her daim kazanma şansı daha yüksek oranda iken, döviz yatırımcılarının ise kesin kazanç sahibi olabilecekleri ancak bunun sınırlı oranda olacağını söylemekte fayda var.