Japonya Polis Teşkilatı ”Siber Suçlarlar Mücadele” Binası Açtı

Japonya Polis Teşkilatı’nın aldığı karara göre bundan sonra ülkede yaşanabilecek olan siber suçlar ile ilgili olarak siber suçlar ile ilgili yeni bir adım attıkları öğrenildi. Japonya Polis Teşkilatı tarafından alınan bu karar sonrasında siber güvenlik bölümü...


Japonya Polis Teşkilatı’nın aldığı karara göre bundan sonra ülkede yaşanabilecek olan siber suçlar ile ilgili olarak siber suçlar ile ilgili yeni bir adım attıkları öğrenildi. Japonya Polis Teşkilatı tarafından alınan bu karar sonrasında siber güvenlik bölümü binasının açılışı yapıldı ve binada 500 özel siber güvenlik uzmanının çalışmaya başladığı açıklandı.

Siber suçlar ile mücadele edecek olan bu ekip, kripto para hırsızlıkları ve Bitcoin çalınma vakaları dahil olmak üzere her alanda etkisini gösterecek ve suçluları yakalamaya çalışacak. Ülkede açılan bu birim ile birlikte kripto para sahibi yatırımcıların daha rahat nefes alacak oldukları, ancak ekibin bireysel olarak hizmet vermeyecek olduğu açıklandı.

Japonya Değer ve İlgi Gösteriy0r

Japonya vatandaşlarına Japonya Polis Teşkilatı siber suçlar bölümü ile birlikte değer ve ilgi gösterdiğini kanıtlarken, bir diğer taraftan ise ülkede artık çalışmaktan bıkmış olan halkın ciddi oranda kripto paralardan kazanç elde etmek üzere tüm maaşlarını bu alana yatırdıkları, birçok çalışanın bu sayede ülkede şimdilerde zengin olarak kripto paralara ilgi göstermeyi sürdürdüğü biliniyor.