Robert ShillerKritik Bitcoin Açıklaması İle Gündemde

Nobel ödülünü kazanan ünlü ekonomist Robert Shiller, son açıklamalarında kripto para dünyasını hedef aldı


Nobel ödülünü kazanan ünlü ekonomist Robert Shiller, son açıklamalarında kripto para dünyasını hedef aldı. Bir süredir sürekli olarak yükseliş yaşayan Bitcoin, 8.000 dolar sınırını dahi aşarken, bugünlerde tekrar eskisi kadar iyi olmamasına rağmen yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başarıyor.

Dünyada bir trend halinde olan Bitcoin ile ilgili ünlü ekonomist Robert Shiller’a göre ise Bitcoin hemen patlamayacak olsa bile veya gelecekte patlamayacak olsa bile bir tür balon olarak adlandırılmış durumda. Balon mu? Değil mi? Tartışmalarına katılan ünlü isimler arasında yerini alan Robert Shiller bununla ilgili olarak “Bitcoin, bir süreliğine bizimle birlikte olabilir.Bana göre bu, moda heveslisi insan davranışının bir başka örneği.” Göz alan bir cazibesi olduğunu kabul ettiğini, ama bunun onu reddedemeyeceği anlamına gelmediğini söyledi. ifadelerini kullandı.

Balon veya Değil, Sonuç= Kazandırıyor!

Bitcoin bir balon olsun veya olmasın ancak orta vadede yatırımcılarına en iyi kazandıran yatırımlar arasında bulunuyor. Elbette ileri vadede belki kazanç yerine kayıplara neden olabilir bunu kimse bilemez ancak bir balon olsun veya olmasın yatırımcıların kısa vadede elde ettikleri kar rakamlarının oldukça fazla yüz güldürücü olduğu söylenebilir.