Mt. Gox Satışları Bitcoin’i Düşürmüş Olabilir

Yabancı Bitcoin platformu üzerinde iddia edilenlere göre Mt


Yabancı Bitcoin platformu üzerinde iddia edilenlere göre Mt. Gox kayyumu tarafından Bitcoin’in 9.700 dolar seviyesine kadar yükseldiği bugünlerde elde bulunan Bitcoin’lerin satışlarının yapılması sonucunda kripto para borsalarında %7 oranında düşüş yaşanmasına sebep olunmuş olabilecek olduğu iddia edildi.

İddialara göre kripto para borsasında yaşanan son durum ve Bitcoin ile ilgili olarak yaşanan son kötü durumların arkasında Mt. Gox kayyumu ve satışları bulunuyor. Kayyum tarafından elde bulunan milyonlarca dolarlık Bitcoin’lerin elden çıkarılması sonucunda Bitcoin’de 1 gün içerisinde ortalama %7 oranında düşüş yaşanmasına sebep olarak gösteriliyor.

Mt. Gox Kayyumu Ne Yapıyor?

Mt. Gox kayyumunun ne yaptığı ve neden dolayı bu kadar yüklü miktarlarda satış yaptığı merak konusu olmuş durumda. Kayyumun elinde şuan tam olarak 166 bin Bitcoin kaldığı, 166 bin Bitcoin‘in satışının ardından kayyumun görevine de son verilerek borsanın tamamen gerek ticari, gerek mevcut faaliyetlerinin geri dönüşü olmayacak şekilde kapatılması sağlanacak. 166 bin Bitcoin’in yakın vadede satışının yapılması ise beklenmeyen bir gelişme olarak gösteriliyor. Zira kayyumun görevde olduğu süre boyunca maaş alacak olduğu bilinmekte.