Madencilik Yapan Kişi Sayısı Azalabilir

Artan enerji fiyatları, daha fazla artan baskılar ve hükümetlerin madencilik konusunda sert tutumları dolayısı ile madencilik yapan kişi ve şirket sayısında 3 yıl içerisinde ciddi oranda azalma olacak olduğu tahmin ediliyor


Artan enerji fiyatları, daha fazla artan baskılar ve hükümetlerin madencilik konusunda sert tutumları dolayısı ile madencilik yapan kişi ve şirket sayısında 3 yıl içerisinde ciddi oranda azalma olacak olduğu tahmin ediliyor. Bir süre önce enerji fiyatlarının yüksek olmasına rağmen madencilik yaparak çok ciddi kazançlar elde eden madencilerin daha fazla kişinin talep göstermesi ve daha fazla işlem gücü kullanılması dolayısı ile bir süredir tam performanslı şekilde Bitcoin üretimi yapamadıkları, belirli cihazlar ile yapılan üretimlerin bir süre sonra cihaz masraflarının da ortaya çıkması ile birlikte kardan zarar elde ettikleri gerçeği mevcut.

Madencilik yapan kişi sayısı şu aşamada tam olarak bilinmemesine rağmen binlerce insanın madencilik işi ile uğraştığı ve buradan binlerce dolarlık aylık gelir elde ettikleri gerçeği birçok insanı bu sektöre yöneltti. İnsanların bu sektöre gelmesi ve madencilik yapmaya başlaması ile başta Asya ülkeleri olmak üzere Hindistan ve Venezuela tarafından fazla enerji kullanımı dolayısı ile özel elektrik dağıtım şirketleri bazı önlemler aldı.

Gelecek Yıldan Sonrası Kritik

Bu ve gelecek yıl içerisinde madencilik yapan kişi sayısında azalma olması beklenmiyor. 2 sene sonrasında ise madencilik yapan kişi sayısında ortalama %20 oranında azalma olabilecek olduğu tahmin edilirken, burada en büyük etkenin enerji fiyatlarının aşırı yüksek olması ve madencilik yapmak için çok fazla çaba gerekmese bile havalandırma, cihaz ve diğer ürünlerin bakım masraflarının yüksekliği madencilik yapan kişileri fazlası ile etkilemekte.