BIS Raporu Kripto Paraları Yerden Yere Vurdu

BIS raporu yayınlandı


BIS raporu yayınlandı. Kripto paraların nelere çözüm bulacak olduğundan emin olunmadığı, kripto paraların merkez bankaları tarafından tam anlamı ile fiat para birimi olarak görülmedikleri açıklandı. Kripto para birimlerinin gelecekte ne olacağının belli olmadığı belirtilen raporda, fiat para birimlerinin yerine geçemeyecek olan  kripto paraların ne işe yarayacak ve nelere çözüm bulabilecek olduğu ile ilgili de bir bilgi olmadığı kaydedildi.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) raporunda kripto paralara dair tabanını oluşturan teknolojinin aşırı fazla kırılgan bir teknoloji olduğu ve enerjiye bağlı olmasından dolayı üretim maliyetinin çok aşırı yüksek olduğu belirtildi. Aşırı yüksek maliyetler dolayısı ile kripto para üretiminin zor ve maliyetli olduğu açıklandı.

Merkez Bankaları Kadar Olumsuz

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) raporunun merkez bankalarının açıklamaları kadar olumsuz olması kripto para yatırımcısı kişilerin tepkisini çekti. Kripto paralar hakkında bu tür olumsuz açıklamaların daha ne kadar süre devam edecek olduğu konusu ise sık sık düşüş yaşayan, sık sık yatırımcıların kar elde etmek amaçla yatırım yaptıkları bu dönemlerde kripto paralar tam düzene oturana kadar devam edecek. Bitcoin’i kullanamak için alan kişi sayısı %1 oranında iken yatırım yapıp kar elde etmek için alım yaptıklarını belirtenlerin sayısı ise %99 oranında. Hali ile herkes yatırım yapıp kar etme derdinde olduğu bu kripto parayı ”hatır” niyetine sevmiyor, bu durumda beraberinde bu tür açıklamaları getiriyor.